18.2 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Stiže nam ciklona koja je potopila zapad Europe: Vakula za vikend kiša, grmljavina, moguća i tuča

Pročitajte još:

Za vikend i početkom idućeg tjedna na kopnu manje toplo.Bit će promjenjivo uz sunčana razdoblja, ali i povremenu kišu, uglavnom u obliku pljuskova, ponegdje i obilnijih, koji će bit praćeni grmljavinom

Na srednjem i južnom Jadranu danas će biti suho i sunčano, dok će prema sjeveru vrijeme biti sve nestabilnije uz pljuskove i grmljavinu, koji će još češći biti za vikend, osobito u subotu. Od petka navečer na sjevernom Jadranu olujni udari bure i tramontane, prognozira meteorolog Zoran Vakula.

Temperatura zraka nakon rekordnih vrijednosti, sljedećih će tjedan dana biti oko prosječne za drugi dio srpnja, u većini unutrašnjosti čak i malo niža”, prognozirao je Vakula.

Također, ovaj je četvrtak u Hrvatskoj bio posljednji dan u ovome tjednu koji je bio pretežno suh i sunčan.

“Od petka do nedjelje, pa još vjerojatno i u ponedjeljak, atmosfera će biti nestabilna, i to ne samo zbog prizemnog polja malo sniženoga tlaka nego još više zbog približavanja visinskog vrtloga vlažnoga zraka, zbog kojeg je prošlih dana ponegdje u zapadnoj Europi bilo kojekakvih nevolja, pa i poplava, čak i ljudskih žrtava.

I kod nas postoje upozorenja za ponegdje obilnije pljuskove s grmljavinom , u petak uglavnom u Slavoniji, Baranji i Srijemu, i to osobito poslijepodne i navečer. Najniža jutarnja temperatura bit će od 17 do 20 °C, a najviša dnevna uglavnom 28 i 29 °C.

Na zapadu zemlje sunčana razdoblja s naoblakom koja će u Gorskome kotaru i Lici te u unutrašnjosti Istre donositi kišu, a mjestimice će i zagrmjeti. Uz obalu na sjevernom Jadranu noć će biti uglavnom topla, a dan ponegdje vruć. Zapuhat će bura, navečer mjestimice podno Velebita na udare i olujna.

Uz obalu suho, od Splita pa južnije i pretežno sunčano kao i na krajnjem jugu, gdje će biti stabilno, uz jak vjetar samo na otvorenom moru. Noć će biti topla, a poslijepodne vruće.

Za vikend i početkom idućeg tjedna na kopnu manje toplo. Bit će promjenjivo uz sunčana razdoblja, ali i povremenu kišu, uglavnom u obliku pljuskova, ponegdje i obilnijih, koji će bit praćeni grmljavinom. Lokalno su moguća i olujna nevremena, pa i bujične poplave, osobito u subotu i nedjelju.

I na Jadranu će sljedećih dana biti nestabilno, najviše u subotu, a za vikend su mogući neverini te udari olujne bure.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.9 ° C
17.7 °
12.1 °
69 %
0kmh
0 %
Uto
25 °
Sri
21 °
Čet
23 °
Pet
14 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: