20.8 C
Zagreb
Utorak, 30 travnja, 2024

Hrvatska se namučila: ‘Vatreni’ golom Pašalića srušili Cipar i došli do prve pobjede

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je slabašni Cipar golom Pašalića u 40. minuti i upisala važna tri bodova u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. No, ponovno smo igrali jako, jako blijedo…

Veznjak Atalante iskoristio je veliku pogrešku gostujućeg stopera Soterioua koji je glavom pokušao vratiti loptu svom vrataru, ali tu loptu je presjekao Pašalić i također glavom s pet metara zatresao mrežu.

Ovom pobjedom Hrvatska se bodovno poravnala sa Slovenijom na drugom mjestu ljestvice s tri bdoa, tri manje od vodeće Rusije koja je ranije u subotu u Sočiju svladala Sloveniju sa 2-1 (2-1). Cipar je peti s jednim bodom, koliko ima i četvrta Slovačka koja će od 20.45 sati u Trnavi ugostiti posljednjeplasiranu Maltu koja je jedina bez bodova u ovoj skupini.

Hrvatska će za tri dana ponovno u Rijeci ugostiti Maltu u dvoboju 3. kola.

Dalić promijenio pola momčadi, ali opet nije bilo dobro
Dalić je prebacio momčad u 4-3-3 formaciju, a Duje Ćaleta-Car, Mario Pašalić, Josip Brekalo i Ante Budimir bili su novi igrači u sastavu u odnosu na poraz kod Slovenije. Iz prvih 11 su ispali Domagoj Vida, Mateo Kovačić, Nikola Vlašić i Andrej Kramarić.

Nije ovo bila neka nezaboravna partija Hrvatske, daleko od toga, ali najvažnije u svemu je da su osvojena prva tri boda na putu za Katar. Hrvatska je ozbiljno i agresivno otvorila utakmicu. Modrić i društvo su na početku navalili želeći odmah dati gol i tako prelomiti susret protiv nedoraslog suparnika.

Oba bočna igrača Hrvatske, Barišić i Vrsaljko, bili su na početku veoma aktivni i opasnim ubačajima gađali su Pašalića i Budimira. Ipak, osim jednog pokušaja glavom Pašalića nekih većih šansi nije bilo. Hrvatska je imala kontrolu, ali je teško probijala zid gostiju. Cipar se jako pametno branio i Dalićevim igračima bio je problem pas igrom doći do šanse za gol. Zato su dva puta Modrić te po jednom Vrsaljko i Brozović uglavnom prijetili udarcima iz daljine.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.8 ° C
21.8 °
20.1 °
43 %
3.1kmh
0 %
Uto
20 °
Sri
22 °
Čet
23 °
Pet
13 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: