16.5 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Konačno otkriveno zašto su Englezi natjerali dečka od 19 godina da puca presudni penal: Igrači su se šokirali kad su čuli

Pročitajte još:

Engleski reprezentativci su poslije svakog treninga pucali penale, a Bukayo Saka je bio nepogrešiv. I upravo zbog toga je Gareth Southgate odlučio da on izvodi jedanaesterac protiv Italije

Mnogi su se šokirali kada su vidjeli kako 19-godišnji Bukayo Saka uzima loptu i sprema se izvesti posljednji penal u finalu Eura. Ogromna očekivanja i pritisak cijele Engleske pao je na njegova mlada leđa. Ekspresije lice odavale su da se boji i da ga je strah, djelovao je uplašeno, no izbornik Gareth Southgate ga je bacio u vatru. Mladić nije izdržao. Donnarumma mu je obranio i donio Italiji naslov europskog prvaka.

rethodno je talijanski čuvar mreže obranio i udarac Jadona Sancha (21), a Marcus Rashford (23) je pogodio vratnicu.

Keane smatra da su iskusniji igrači trebali preuzeti odgovornost izvođača.

“Ako si Sterling ili Grealish, ne možeš samo sjediti i gledati kako mladi dečko izvodi jedanaesterac prije tebe. Imaju puno više iskustva, Sterling je osvajao trofeje, morali su izaći pred klinca i preuzeti odgovornost”, izjavio je za britanski ITV nekadašnji irski reprezentativac.

Sada je pak Daily Mail donio priču u kojoj su otkrili kako je izbornik Gareth Southgate birao igrače koji će izvoditi penale i zašto su se na popisu izvođača našla trojica mladih igrača.

Navode kako su igrači bili šokirani njegovom odlukom da posljednji penal izvede mladi Saka, koji je jedva upao u sastav za Euro. Arsenalovom veznjaku bio je to tek deveti nastup za reprezentaciju i nikada na seniorskoj razini nije izveo penal. Kako Englezi otkrivaju, Southgate mu je ukazao povjerenje na osnovu uspješnosti na treninzima. Naime, svaki trening od rujna prošle godine Englezi su završavali izvođenjem penala. Pomoćnik Steve Holland bilježio je rezultate, a Saka je bio uvjerljivo bolji od starijih suigrača, baš kao i Sancho te Rashford.

Iza Sake na ljestvici su bili Rashford i Sancho, koji su krajem drugog produžetka ušli samo zbog jedanaesteraca. No, i oni su promašili.

Southgate je tako još i prije finala s Italijom znao tko će izvoditi penale ako do njih uopće dođe, no engleske reprezentativce je svejedno šokirala njegova odluka. Nisu mogli vjerovati kad su čuli da će 19-godišnjak pucati tako važan penal, u borbi za prvi trofej nakon 55 godina. I sam Grealish je rekao kako je htio pucati penal, ali Southgate je odlučio drugačije.

No, koliko god Saka bio uspješan na treninzima, to je neusporedivo s ovakvim trenutkom. Jedno su treninzi, a nešto sasvim drugo finale Eura. Gdje te gleda više milijuna ljudi, gdje su očekivanja i pritisak ogromni. Možeš postati heroj ili tragičar. Saka je podlegao tome pritisku.

I nažalost, postao žrtveno janje i meta brojnih gnjusnih uvreda. To nikako nije zaslužio. On je najmanje kriv.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.2 ° C
17.8 °
14.3 °
47 %
4.6kmh
0 %
Pet
15 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: