10.4 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Srpski košarkaš: Branili smo se. Vikao je da smo mu ’95. ubili majku i da će nas sve ubiti

Pročitajte još:

Oglasio se Sava Lešić, profesionalni košarkaš iz Srbije koji je sudjelovao u incidentu kod Knina u kojem je napadnuta 13-godišnjakinja nakon svađe nje i 25-godišnje sestre sa Savom Lešićem i suprugom u prometu, da bi potom došlo do obračuna u kojem je brat Kninjanki teško ozlijeđen i hospitaliziran, a četiri su osobe kazneno prijavljene.

Lešić je sad za Sportal, ispričao svoju verziju.

Podsjetimo, policija je objavila da je došlo do nesuglasica u prometu između Lešića i supruge s jedne strane te 25-godišnjakinje i 13-godišnjakinje iz Knina s druge strane. Nakon što su se oba automobila zaustavila, došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnje Lešićeve supruge i 13-godišnjakinje. Potom je, kako je objavila policija ne navodeći identitete, Lešićeva supruga ošamarila djevojčicu (13) kojoj su kasnije konstatirane lakše tjelesne ozljede.

Prema policiji, nakon toga su otac i brat Kninjanki došli u selo Ramljane te je otac, inače aktivni policajac, uputio prijetnje ocu i majki Save Lešića, a majku je i odgurnuo tako da je pala i zadobila lakše ozljede. Dalje su otac Lešić i Savin brat Dragan prijetili ocu Kninjanki, a Dragan Lešić je fizički napao brata djevojaka s kojima su se Lešići sukobili u prometu, inače hrvatskog vojnika, te mu nanio teške tjelesne ozljede.

Košarkaš iz Srbije ima svoju verziju oba događaja
No Lešić ima drukčiju verziju oba ova događaja i ispričao ju je za Sportal, sportski portal srpskog lista Blic. Prvo je ispričao svoju verziju sukoba s 13-godišnjakinjom i 25-godišnjakinjom.

Sava Lešić za početak sukoba okrivio 13-godišnju djevojčicu: “Skočila je na moju suprugu i krenula je čupati”
“Prije ulaska u selo Kosovo pored Knina htio sam da obiđem auto njemačkih registracija koji mi nije dozvoljavao da ga obiđem i prelazio je u moju traku. U tom trenutku je dolazilo vozilo iz suprotnog smjera, gdje su sekunde dijelile mene i moju porodicu od katastrofalnog udesa. Međutim, odmah je krenulo vrijeđanje na nacionalnoj osnovi gdje je ona rekla da smo mi četnici i da joj je muka od nas.

Supruga je izašla iz kola, djevojčica od 13 godina je skočila na nju i krenula je čupati. Razdvojio sam ih, ušli smo u kola, krenuo ka našem zaseoku i primijetio da me to vozilo prati i slika auto konstantno”, ispričao je Lešić.

“Stariji je vikao: Ubili ste mi majku 95, sad ću ja vas pobiti sve. Izvadio je lanac s metalnim predmetom i prvo udario moju majku, a zatim krenuo na mene”
Pa nastavio.

“Kada smo stigli kući, poslije nekih 30 minuta, došla su dva automobila i izašla su dva čovjeka, jedan srednjih godina i jedan mlađi. Tada kreću da traže po dvorištu auto i kada je mlađi vidio moj auto, krenuo je vikati: ‘To je taj, to je taj’, a stariji: ‘Ubili ste mi majku 95., sad ću vas pobiti sve’ i krenuo je udariti mog brata”, rekao Lešić.

Nakon toga smo reagirali u samoobrani. Stariji čovjek je otišao do vozila kako bi izvukao lanac s metalnim predmetom i prvo je udario moju majku, a zatim krenuo prema meni. Ja sam počeo bježati. Dok je bježao za mnom, stariji čovjek je pao, ja sam ga razoružao. A onda se pojavio mlađi čovjek koji je napao mene, ali smo ga brat i ja odbili. Mlađi se povukao, a stari je nastavio prijetiti.”

– Od tog trenutka mi smo htjeli samo da oni odu i da se situacija smiri jer su sva djeca mog brata i mene bila na terasi, vrištala, plakala. To je bio veliki stres za nas. Oni su onda otišli, a mi smo sve prijavili policiji – rekao je za Sportal Lešić.

Što kaže policija?
Podsjetimo, PU šibensko-kninska je objavila da su policajci dovršili krim istraživanje nad petero hrvatskih državljana i srpskom državljankom, osumnjičenih za kaznena djela prijetnje, nanošenja teških i lakih tjelesnih ozljeda te za remećenje javnog reda i mira.
Utvrđeno je kako je 8. kolovoza, nešto prije 20 sati, na cesti Šibenik-Knin došlo do nesuglasica u prometu, a nakon što su oba vozača izašla iz automobila došlo je do obostranog vrijeđanja između 36-godišnjakinje i maloljetne osobe, nakon čega je 36-godišnjakinja ošamarila maloljetnu osobu (13) i nanijela joj lakše tjelesne ozljede.

Mediji prenose kako je djevojčicu, uz koju je bila 25-godišnja sestra, ošamarila supruga košarkaša iz Srbije koji trenutno boravi u okolici Knina, a nakon što su sestre prijavile događaj svom ocu (53) i starijem bratu (27), njih su dvojica otišli u Ramljane Donje, u dvorište kuće u kojoj su se nalazili 65-godišnjakinja, 69-godišnjak te 37-godišnjak i 34-godišnjak (prema pisanju medija suprug 36-godišnjakinje koji je ranije također bio u automobilu).

Policija je priopćila kako se sumnja da je, po dolasku u dvorište, 53-godišnjak prijetio 65-godišnjakinji i njenom 69-godišnjem suprugu te ju odgurnuo prilikom čega je pala i zadobila lakše tjelesne ozljede.

Verbalni sukob se nastavio prijetnjama 69-godišnjaka, u čemu mu se pridružio 37-godišnjak i fizički napao starijeg brata sestara iz automobila i nanio mu teške tjelesne ozljede.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su počinjena kaznena djela prijetnje, nanošenje tjelesnih ozljeda i nanošenje teških tjelesnih ozljeda te će protiv svih biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Utvrđeno je i kako su 27-godišnjak i 34-godišnjak počinili prekršaj protiv javnog reda i mira te će protiv njih biti podnesen Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku.

“S obzirom da je osumnjičeni 53-godišnjak policijski službenik PU šibensko-kninske, on je zbog sudjelovanja u navedenom događaju udaljen iz službe do daljnjega, bez obzira što se u to vrijeme nalazio izvan službe”, priopćili su iz šibensko-kninske policije.

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić za RTL je komentirao je da se radi o prometnoj nekulturi.

”Prepustimo policiji i DORH-u da odrade posao do kraja, ovo je uređena zemlja u kojoj postoji ustavnopravni poredak koji moramo poštivati i oni će to najbolje napraviti”, rekao je Jelić, pozvavši građane da razmisle prije nego što nešto poduzmu na svoju ruku.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
10.4 ° C
12.8 °
7.1 °
70 %
2.6kmh
75 %
Čet
11 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: