7.9 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Navijači bijesni na igrače Engleske: Odmah skidali medalje nakon dodjele! ‘Kakvo nepoštovanje’

Pročitajte još:

Nogometaši Italije novi su europski prvaci, a do naslova su stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (3-2), nakon što je u osnovnih 90 minuta i produžetku rezultat bio 1-1

Englezi nisu uspjeli ponoviti trijumf na domaćem terenu, na kojem su 1966. osvojili naslov svjetskih prvaka, pobijedivši u finalu Njemačku (4-2) u produžetku.

Naime, razočarani neuspjehom u finalu, gotovo svi su skinuli srebrnu medalju s vrata čim su je primili. Jedan od rijetkih koji to nije napravio jest kapetan Liverpoola Jordan Henderson.

Takav potez izazvao je lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama. “Sramite se”, “Kakvo nepoštovanje”, “Viceprvaci ste, to je uspjeh!”, “Ponašaju se kao razmažena djeca, jadno!” samo su neki od komentara kako engleskih navijača tako i pratitelja nogometa iz drugih zemalja.

Manji dio engleskih navijača smatra to pozitivnim, ističući kako to pokazuje pobjednički mentalitet njihove reprezentacije.

Skidanje-medalja
Foto: EPA

Englezi su bili blagi favoriti za naslov. Igrali su pred 50-ak tisuća svojih navijača, Uefa je odredila da igraju tak jednu utakmicu izvan Wembleyja, a bilo je i sumnjivih sudačkih odluka, naravno u njihovu korist. Ali ni to nije bilo dovoljno protiv srčane i hrabre Italije.

Podsjetimo, isti potez uz vrlo slične reakcije napravili su igrači Manchester Uniteda nakon što su u svibnju također poslije jedanaesteraca izgubili finale Europa lige od Villarreala.

Jednako je postupila i reprezentacija Engleske u ragbiju 2019. godine. Tada ju je u finalu Svjetskog prvenstva porazila Južnoafrička Republika, a Englezi su odbili nositi srebrne medalje.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
8.6 ° C
9.4 °
3.6 °
87 %
1.5kmh
0 %
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
23 °
Sri
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: