7.5 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Bivši FIFA-in sudac: Molim vas, nije penal. Ovo su važni podaci koji to objašnjavaju

Za jedne je odluka talijanskog suca Danielea Orsata ispravna, dok je za druge Hrvatska oštećena. Argentina je protiv Hrvatske povela 1:0 golom Lionela Messija iz jedanaesterca u 34. minuti.

Pročitajte još:

Hrvatsku u subotu čeka utakmica za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a protivnika ćemo doznati u srijedu od 20 sati kada u drugom polufinalu igraju Francuska i Maroko

Hrvatski snovi srušeni su u utorak navečer kada je Argentina slavila s 3:0 uz dva gola Juliena Alvareza i jedan Messija.

Talijanski sudac Daniele Orsato je pokazao na bijelu točku nakon što je Dominik Livaković, prema Talijanu, napravio prekršaj nad Julianom Alvarezom. Odluku talijanskog suca žestoko je popratio nekadašnji FIFA-in sudac, Meksikanac Felipe Ramos Rizo. Rizo je sudio na Svjetskom prvenstvu 2002. u Japanu i Koreji, a danas radi kao analitičar ESPN-a te kao kolumnist Record Journala. Rizo je na Twitteru burno reagirao za vrijeme utakmice s nekoliko upisa.

“Nepostojeći penal”

Prvi je bio “nepostojeći penal”, a nakon toga je Rizo fotografijama objasnio svoj stav: “Molim vas, ovo nije penal. Hrvatski vratar stoji, a Argentinac pada. Ovo su važni podaci zbog kojih se nije trebao dosuditi jedanaesterac: vratareva desna noga je konstantno na tlu, a kontakt je neizbježan zbog inercije igre, lopte. Kontakt je neizbježan”, smatra Rizo. S njegovim mišljenjem složilo se preko 23 tisuće tviteraša.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
7.3 ° C
7.7 °
5.4 °
83 %
4.6kmh
100 %
Uto
7 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: