14 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Ekskluzivno iz sjedišta Uefe: Maksimir će se rušiti i graditi novi s 32.000 mjesta, u sklopu će biti i hotel

Pročitajte još:

Dok neobavezno, ležerno, za vrijeme ‘coffee breaka’, ispred konferencijske dvorane u Uefinom sjedištu u Nyonu, razgovaram s Uefinim direktorom nogometa Zvonimirom Bobanom, prilazi nam predsjednik Uefe Aleksander Čeferin.

– Jeste li više izgradili taj stadion? – zafrkava nas britki, simpatični ljubljanski odvjetnik na čelu europskog nogometa dajući nam do znanja kako je famozni stadion u Zagrebu česta tema u glamuroznim Uefinim odajama na Ženevskom jezeru.

Prema pisanjima Večernjeg lista, krovna nogometna organizacija Uefa pomno prati priču oko novog stadiona u Zagrebu te raspolažu vjerodostojnim informacijama kako Plenkovićeva Vlada doista ozbiljno kreće u taj projekt, čim se za njega stvori zakonski okvir.

Navodi se da će se postojeći stadion na Maksimiru srušiti i izgraditi novi s kapacitetom 32.000 mjesta. Također, u sklopu stadiona će se po Dinamovoj želji izgraditi hotel s četiri zvjezdice.

Prema informacijama kojima raspolaže Nyon, priprema dokumentacije za taj projekt trebala bi trajati do kraja 2023. godine, te bi tijekom 2024. godine mogli početi građevinski radovi dok Sportske novosti dodaju da bi se u Zagrebu na terenu Chromosa gradio kamp i Kuća nogometa.

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin ekskluzivno je za 24sata u rujnu komentirao stanje Maksimirskog stadiona rekavši da je isti ‘jedan od najlošijih stadiona u Europi’.

– Zasigurno je jedan od najlošijih. Ovakav klub, grad i hrvatski nogomet zaslužuju mnogo bolje – rekao je Čeferin nakon čega je odgovorio na koji način Uefa može pomoći oko stadiona.

– Uefa već godinama sufinancira razvojne projekte nacionalnih saveza širom Europe, i taj trend će se nastaviti. Osim financijske potpore, pomažemo savezu edukacijom, savjetima i ekspertizom. U više navrata smo razgovarali o infrastrukturnim problemima s rukovodiocima HNS-a i Vlade, i svi se slažu da je rekonstrukcija stadiona širom zemlje projekt od iznimnog nacionalnog interesa. HNS je pod vodstvom gospodina Kustića na terenu i izvan njega zasigurno jedan od najuspješnijih srednje velikih saveza u Europi. Kad se napokon pristupi realizaciji ovog projekta, obje strane će u Uefi imati pouzdanog partnera, nadamo se što prije – kazao nam je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.8 ° C
17.7 °
13.7 °
46 %
1.5kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: