18.8 C
Zagreb
Nedjelja, 8 rujna, 2024

I NBA liga je u nevjerici što Saudijci rade, sve su oči uprte u Mbappea, ali što je Real smislio…

LeBron, Giannis, Green, Lillard... Nitko ne može vjerovati koliki je novac u pitanju

Pročitajte još:

Saudijci su ovog ljeta uzdrmali ne samo nogomet već i cijeli sportski svijet. U protekla dva mjeseca svi u sportskom svijetu čuli su za Al Hilal, Al Ahly, Al Nasr, Al Ittihad i ostale saudijske perjanice koje prave sertifikaciju na nogometnom tržištu. Već su doveli brdo nogometnih zvijezda (Benzema, Kante, Firmino, Koulibaly, Neves, Milinković Savić, Mendy…), još nekoliko je pred potpisom (Marez, Malcom, Fabinho, Mane, Mitrović, Henderson…), ali prava bomba tek treba eksplodirati.

Vrhunac saudijske oluje trebao bi biti jedan od najboljih igrača svijeta – Kylian Mbappe.

Nisu uspjeli namamiti Lea Messija u Al Hilal ponudom od MILIJARDU eura na dvije godine, sada su krenuli još jače po francusku superzvijezdu koja želi napustiti PSG.

PSG je jučer prihvatio ponudu Al Hilala od 300.000.000 eura za odštetu, što bi bio svjetski transfer rekord i ludi novac za igrača koji je ušao u posljednju godinu ugovora. No, Arapi (još) nemaju zeleno svjetlo od Embapea i njegove svite.

Od jučer se vrte svakakve brojke i nagađa se što su Saudijci spremni ponuditi igraču. Iz Amerike je lansirana vijest o 700.000.000 eura za godinu dana, dok relevantniji europski nogometni izvori tvrde da se radi o 400.000.000 eura neto za dvije godine. Sinoć je stigla informacija da bi Mbappe, zajedno s komercijalnim sadržajem i prihodima od marketinga, u Rijadu doista mogao “izaći” na 700.000.000 eura godišnje jer bi imao 100 posto prava na sliku, što nije slučaj u europskom nogometu jer klubovi uglavnom dobivaju više od polovice zarade od tih prava.

O kakvom se novcu radi dovoljno govori i koja je priča privukla pažnju NBA zvijezda. Sinoć se prvi našalio Giannis Adetokunbo koji je rekao Al Hilalu da “izgleda kao Mbappe i da ga mogu uzeti”. Javili su se i ostali asovi najjače košarkaške lige.

Damian Lillard je napisao: “776,000,000$ u jednoj godini?! Wtf lol…”

I Draymond Green bi volio otići u Saudijsku Arabiju za velike novce: “Oni imaju i košarkašku ligu, zar ne? Još se nije osušila tinta na mom novom ugovoru”, dodala je zvijezda Golden Statea uz emotikone glasnog smijeha.

Čak ni Lebron Džejms nije ostao imun:

“Ja kada Saudijci pozovu moje agente za taj jednogodišpnji ugovor“, poručio je Lebron uz GIF kultne scene trčanja iz filma Forest Gamp.

Valjda je jasno na kakvom se raskrižju Kylian Mbappe nalazi. Ovo svijet sporta nije vidio.

LeBron je za cijelu karijeru zaradio 531.000.000 dolara, Tom Brady 332.000.000 dolara. To su ikone američkog sporta 21. stoljeća i ne shvaćaju da se odjednom negdje na Bliskom istoku pojavio Eldorado spreman srušiti sve moguće rekorde.

Saudijci su uspjeli natjerati cijeli svijet da priča o njima, a taj posljednji pogodak s Mbappeom bio bi iskorak nakon kojeg bi se sve okrenulo.

Sada cijeli svijet čeka reakciju francuskog asa.

Posljednja vijest je da Al Hilal i Mbappe još nisu službeno stupili u kontakt, ali da će se to dogoditi uskoro. Trenutna situacija je takva da Mbappe razmišlja samo o prelasku u Real Madrid. L’Equip je brzo demantirao jučerašnju ekskluzivu da sjajnog napadača želi još pet klubova. U utrci za njegovim potpisom nisu ni Barca, ni Inter, ni Tottenham, pa čak ni Manchester United i Chelsea, koji bi možda imali resurse da dovrše ovu operaciju.

I dok tržište gori zbog Saudijaca i Embapea, Real Madrid šuti. Iako brojni izvori javljaju kako Embape i Royals imaju dogovor za sljedeće ljeto, dobro obaviješteni Sky Sports ima drugačije informacije. Njihov glavni insajder Kave Solekol tvrdi da je povjerenje između Reala i Mbappea na nultoj razini nakon svega što je Francuz napravio Kraljevskom klubu prošle godine.

Mbappe je tada odigrao Florentina Pereza kao nitko prije, iskoristio Real da isposluje mega-ugovor u Paris Saint-Germainu i izazvao bijes u Madridu. Xaba se kasnije privatnim porukama ispričao Perezu, dao je ekskluzivne intervjue španjolskim medijima i objasnio zašto je i kako produžio ugovor u Paris Saint-Germainu. Perez to nije zaboravio.

No, daleko od toga da Real nije zainteresiran za Embapea i da će to učiniti iz inata. Perez je pragmatičan čovjek i zna da je Mbappe buduća zvijezda broj jedan svjetskog nogometa. Real i Mbappe idu zajedno, pripadaju zajedno. Florentino si sigurno neće dopustiti da u novu sezonu uđe s Joseluom kao jedinim strijelcem.

No Perez i Real zasad mudro šute i puštaju da vrijeme radi za njih. Prema nekim teorijama, Kraljevski klub će pričekati sam kraj kolovoza i prijelazni rok da poduzmu konkretne korake i presele u Embape. Dat će ponudu koja će biti daleko ispod one Al Hilala i pokušati dovesti PSG na rub propasti. U tom slučaju ponuda bi bila otprilike oko 125.000.000 eura, koliko bi Mbappe sljedećeg ljeta dobio od Reala kao bonus za potpis. Ali u ovom slučaju nema bonusa za potpisivanje jer ne dolazi besplatno. Postoji igrač koji gubi…

Apsolutno nikome ne koristi to što igrač provede godinu dana na tribinama. Ogromna količina novca bila bi uzalud bačena. Real će sigurno morati platiti preko 100.000.000 eura. Klubu ili igraču, ovisno hoće li biti ovo ili iduće ljeto.

Nema puno opcija za PSG. Njihov jedini cilj je zaraditi od Embapea ovog ljeta i ne izgubiti ga uzalud. Naravno, njima najviše odgovara ponuda Al Hilala i zato su je odmah prihvatili. Lani su imali pomoć države, predsjednik države Emmanuel Macron vršio je pritisak na igrača da produži, ali ovog su ljeta svi kao da su digli ruke. Gradonačelnica Pariza Anne Idlago danas se oglasila i rekla da ništa ne razumije te da joj nije jasno kako netko može dopustiti da Mbappe napusti Pariz godinu dana prije Olimpijskih igara.

Embape mora napraviti težak izbor. Dobio bi ogroman novac u Saudijskoj Arabiji, a možda i izlaznu klauzulu da sljedećeg ljeta kao slobodan igrač ode u Real. Ima 24 godine i sezona igranja u Saudijskoj Arabiji ne bi mu naškodila karijeri koliko godina sjedenja na tribinama Parka prinčeva. I zaradio bi puno više. Sljedećih dana očekuju se veliki pritisci arapskih pregovarača na igrača i njegovu okolinu, transfer sapunica je tek počela…

Ako su Messiju bili spremni platiti milijardu, Tigeru Woodsu 700.000.000 dolara, nemaju problema dati sličan novac princu svjetskog nogometa.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

Baby Lasagna poželio sreću Vatrenima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

BABY LASAGNA na Facebooku je poželio sreću Vatrenima, koji danas igraju protiv Španjolske. Glazbenik je pozirao u dresu hrvatske...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.9 ° C
18.1 °
16.8 °
94 %
0.5kmh
0 %
Ned
31 °
Pon
23 °
Uto
25 °
Sri
25 °
Čet
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9015
GBP
1,1838
CHF
1,0695
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: