16.3 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Japanski izbornik uvrijedio se na pitanje novinara, ali priznao: Penali su sreća, ali moramo ih naučiti pucati kao Hrvati

Pročitajte još:

Japanski izbornik Hajime Moriyasu izašao je pred novinare nakon poraza od Hrvatska u osmini finala Svjetskog prvenstva 2022.

Smatrate li da ste pukli pod pritiskom kod izvođenja jedanaesteraca? Čini se da je izvođače uhvatila trema…

Nismo bili na visini zadatka. Jednostavno nismo mogli pobijediti. Moramo prihvatiti taj rezultat. Mislim da smo podbacili zbog treme, suparnički vratar je bio odličan. Naši igrači igrali su hrabro 120 minuta. Hrabri su bili i izvođači. Za nas je ovo žalostan rezultat. Igrači su pokazali koliko dobro mogu igrati na ovakvom turniru. Nadam se da će nastaviti na tom putu.

Što ste rekli igračima prije penala?
Oformili smo krug i pričali smo, ali ne mogu se u ovom trenutku sjetiti što sam im pričao. Poslije poraza sam im se zahvalio na trudu. Rekao sam im da ovo ne znači da nisu dali sve od sebe. Jednostavno nismo mogli dalje od osmine finala. Pobijedili smo Njemačku i Španjolsku, ali dalje nismo mogli.

Jeste li igrali na 0:0?
”Možete misliti što hoćete i pitati što hoćete”, odbrusio je japanski izbornik, kojem pitanje nije najbolje sjelo.

Je li Hrvatska imala sreće ili jednostavno bolje izvodi jedanaesterce?
I jedno i drugo. Nekad je to stvar sreće, ali treba i vježbati. Treba raditi na poboljšanju. Hrvatski vratar je bio izvrstan, on je najzaslužniji za pobjedu Hrvatske. Moramo naučiti lekciju, moramo se poboljšati u izvođenju jedanaesteraca.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
14.8 ° C
14.9 °
13 °
57 %
6.2kmh
20 %
Čet
15 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: