10.8 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Kapetan u suzama: Lovre Kalinić zbog ozljede propušta Svjetsko prvenstvo

Pročitajte još:

Lokomotiva i Hajduk su u Kranjčevićevoj ulici odigrali 2:2, a na žalost, utakmica je imala i jednoga tragičara, 32-godišnjeg Hajdukovoga kapetana Lovru Kalinića. Izvrsnoga vratara i pravoga sportskog gentlemana.

Solinskome divu pri doskoku stradalo je koljeno, Lovre je uz bolni krik iznesen s travnjaka i sada ga čeka višemjesečna stanka.

Samo dan uoči objave šireg popisa kandidata za Svjetsko prvenstvo nevolje za izbornika Zlatka Dalića. Lovre Kalinić (32), nominalno treći golman “vatrenih”, teško se ozlijedio u završnici utakmice Lokomotive i Hajduka.

Podsjetimo, Kalinić se uhvatio za koljeno dok nije bio ni u kakvom duelu i pao na travu. Unatoč ozljedi, uspio je izbaciti loptu pod presingom suparničke ekipe, ali nakon toga morao je biti iznesen na nosilima, a u igru je ušao Karlo Sentić.

Tridesetdvogodišnji Kalinić je u dosadašnjem dijelu sezone zbog ozljeda već propustio sedam kola, a ova se pokazala kao dosad najozbiljnija. SKako neslužbeno doznajemo, u pitanju je križni ligament, što znači najmanje pola godine stanke. Prevedeno, Kalinić bi mogao propustiti cijeli drugi dio sezone i biti spreman za pripreme za iduću.

Slična situacija dogodila se Lovri i prije Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014., kad je izbornik bio Niko Kovač. I tad je bio u krugu kandidata, no na zimskim pripremama ozlijedio je lakat i mjesto jedinice prepustio Danteu Stipici.

Iako je nominalno trebao pauzirati oko mjesec dana, Kalinić se vratio na gol tek tri mjeseca kasnije, a onda je obnovio ozljedu krajem travnja protiv Slaven Belupa u porazu 3-0. Kako se u međuvremenu ozlijedio i Stipica, u završnici prvenstva trener Hari Vukas na gol je postavio trećeg golmana Fabjana Tomića, a zamjena mu je, zanimljivo, bio Ivo Grbić, tad 18-godišnjak koji bi sad zbog Kalinićeve ozljede mogao upasti u avion za Katar.

Bilo je tad i dosta polemike oko toga može li Lovre na gol i prije kraja sezone jer su treneri Tudor i Vukas tvrdili da je Kalinić ozlijeđen, dok su sam golman i zagrebački liječnik Ivan Bojanić sa sportske traumatologije na Šalati tvrdili da je s njim sve u redu. Kako god, Brazil nije vidio, a poziv je dobio Oliver Zelenika, današnji golman Varaždina, koji nikad nije debitirao za “vatrene”. Kalinić, pak, jest već u studenom iste godine.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
9.1 ° C
9.4 °
7.1 °
80 %
3.6kmh
75 %
Čet
11 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: