18.7 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Ljudi moji, tko to može platiti: U Rotterdamu 25.000 Hrvata ludilo su stvorili hrvatski navijači

Atmosfera u Rotterdamu je sjajna, ulice su krcate hrvatskim navijačima. Svi su svjesni da je ovo prilika za osvajanje povijesnog trofeja

Pročitajte još:

U Rotterdamu se danas okupilo oko 25.000 hrvatskih navijača koji čekaju veliko finale Lige nacija između Hrvatske i Španjolske. Među njima je i velik broj Riječana.

Nakon dvije bronce i jednog srebra na Svjetskom prvenstvu, Hrvatska napokon može i do jednog zlata. Do sada su Vatreni samo jednom igrali finale nekog velikog natjecanja, prije pet godina su nastupili u finalu Svjetskog prvenstva u Moskvi izgubivši od Francuske.

Na polufinalu protiv Nizozemske na tribinama De Kuipa bilo oko 17.000 hrvatskih navijača, dok se na finalu očekuje možda i više od 25.000 hrvatskih navjača. Iz španjolskog tabora tvrde kako na stadionu neće biti više od 5.000 Španjolaca.

Posljednjih dana najtraženija stvar u Nizozemskoj je ulaznica za finale. Kako UEFA pusti koji kontingent preostalih utakmica, tako se razgrabe gotovo u sekundi. Domaćini turnira su ispali, a u Španjolskoj niti približno ne vlada euforija kao u Hrvatskoj.

Pozivi stižu sa svih strana, traže se svi mogući načini za ulazak na stadion Feyenoorda.

Kako je nedjelja neradan dan, u središtu Rotterdama mogu s vidjeti samo crveni kvadratići. Španjolce gotovo nismo nigdje vidjeli. Navijači Vatrenih su zagospodarili terasama, počeli pjevati navijačke pjesme, a najbolje tek slijedi.

Stigli su i tamburaši, baklje gore na sve strane, a ispucano je nekoliko raketa. Nizozemska policija sve diskretno snima, no za sada osim pjesme i zabave nema što drugo vidjeti.

Kao i prije utakmice s Nizozemskom, najveća navijačka baza je bila u kafićima pored gradske vijećnice Stadhuis. Svi su ukrašeni zastavama i transparentima, a u svakom se pušta hrvatska glazba.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.7 ° C
21.8 °
18 °
43 %
1.5kmh
0 %
Ned
20 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: