3.9 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Lovren je ostao u šoku kada je prvi put vidio Lukakua: Prije 13 godina rekao je nezaboravnu rečenicu o njemu

Pročitajte još:

Lukaku je uvjerljivo najbolji strijelac u povijesti belgijske reprezentacije, zabio je čak 68 golova u 103 nastupa. Hrvatska ga se sjeća iz jedne prijateljske utakmice, ali Dejan Lovren upoznao ga je drugom prilikom

Ako on ima 16 godina, onda ja imam 32 – tim je riječima Dejan Lovren (33) prije 13 godina opisao napadača Romelua Lukakua (29) nakon utakmice Dinama i Anderlechta u Europskoj ligi. I zaista, Lukaku je imao samo 16 godina, ali već je tada bio nevjerojatnih fizičkih predispozicija koje ga fantastično služe uzduž cijele karijere.

Kruno Jurčić vodio je Butinu, Roberta Kovača, Mandžukića, Papadopoulosa…
U momčadi koju je vodio Kruno Jurčić igrali su, osim spomenutih, Butina, Robert Kovač, Etto, Ibanez, Vrdoljak, Badelj, Mandžukić, Papadopoulos, Barbarić, Chago i Dejan Lovren, tada 20-godišnji veliki stoperski talent, koji je mjesec dana prije debitirao za seniorsku reprezentaciju Hrvatske.

Njega i sve ostale igrače Dinama najviše je kod Anderlechta impresionirao čudesno gorostasni i samo 16 godina star napadač domaćina po imenu Romelu Lukaku. “Ako on ima 16 godina, onda ja imam 32”, rekao je Lovren nakon utakmice i žestokih duela s Lukakuom rečenicu koja je ubrzo postala, što bi se danas reklo – viralna.

Svi su nakon utakmice pričali o čudesnom gorostasu. Nitko nije vjerovao da ima 16 godina
Lovren nipošto nije bio jedini koji nije vjerovao da je div u napadu Anderlechta tek usred tinejdžerskih godina. Zato je Lukakuova majka uvijek na utakmice Anderlechta i mladih selekcija Belgije nosila sinov rodni list. Izvadak iz matice rođenih svjedočio je o onome što je bilo gotovo nemoguće povjerovati; da je taj grmalj od kojeg se suparnici odbijaju doista rođen 13. svibnja 1993., a ne koje desetljeće prije.

Dva tjedna nakon spomenute utakmice Lukaku je s dva gola za pobjedu Anderlechta kod Ajaxa ušutkao ne samo amsterdamsku Arenu nego i Dinamo izbacivši ga iz Europe. Lovrenov klub je u isto vrijeme za svaki slučaj na kaznom ispražnjenom Maksimiru izgubio od Temišvara. Lovren je mjesec dana poslije otišao u Lyon, a Lukaku za godinu i pol u Chelsea.

13 godina poslije Lovren i Lukaku opet se bore. Sada za daleko veći ulog
Danas, 13 godina nakon njihovih dvoboja u Bruxellesu, Dejan Lovren (33) i Romelu Lukaku (29) se kao slavni i ključni igrači svjetski srebrne Hrvatske i brončane Belgije sučeljavaju u katarskom Al Rayyanu u odlučujućoj utakmici Svjetskog prvenstva. U zadnjem kolu skupine, gotovo desetljeće i pol nakon njihovih prvih okršaja kada su bili klinci, žestoko će se za nokaut-fazu SP-a boriti trofejni zapovjednik hrvatske obrane i najefikasniji golgeter u povijesti belgijske reprezentacije.


Standings provided by Sofascore

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4.3 ° C
6.6 °
0.8 °
88 %
0kmh
0 %
Pet
14 °
Sub
10 °
Ned
7 °
Pon
9 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: