14 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Svjetski mediji o velikom dočeku Vatrenih: Neki su ismijali Hrvatsku, ali ovo je impresivno!

Više od 100.000 ljudi koji su bili na povratku hrvatske reprezentacije s broncom iz Katra priredilo je feštu za pamćenje, a u stranim je medijima ona dobila manji prostor. Ipak, stigle su pohvale

Pročitajte još:

Doček hrvatske nogometne reprezentacije nakon osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu u Katru dobio je pozornost i svjetskih medija iako, dakako, ne toliki kao, primjerice, fešta u Buenos Airesu ili neredi u Parizu nakon finalne utakmice.

The Guardian piše: “Mali, ali jako ponosni: Hrvatski navijači zapalili su Zagreb nakon trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu.”

“Mi smo mala nacija, ali smo vrlo, vrlo ponosni. Igramo s puno strasti, a ovo je rezultat koji smo postigli”, rekao je jedan od navijača za Guardian.

Engleski Daily Mail piše da je Hrvatska burno proslavila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu, a da su Luka Modrić i društvo dočekani kao heroji:

“Ovo je impresivno postignuće za četvrtu najmanju naciju na Svjetskom prvenstvu”, piše engleski tabloid.

Eurosport je objavio videopresjek velike fešte na zagrebačkom središnjem trgu uz naslov: “Hrvatska se vratila kući na veliko slavlje nakon osvajanja trećeg mjesta.”

Reuteres pak piše da je Zagreb pružio “toplu dobrodošlicu hrvatskim nogometašima nakon trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu”.

Američki FOX Soccer na Twitteru je podijelio snimku bakljade s glavnoga zagrebačkog trga uz kratki tekstualni opis i emotikon pljeska i hrvatske zastave: “Hrvatski navijači preplavili su ulice nakon trećeg mjesta”.

“Deseci tisuća navijača preplavili su ulice glavnog grada Hrvatske i stisnuli se na Trgu bana Jelačića kako bi iskazali zahvalnost hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji koja je stigla kući nakon osvajanja bronce na Svjetskom prvenstvu”, izvijestio je Croatia Week.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
16.8 ° C
17.7 °
13.7 °
46 %
1.5kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
24 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: