18.7 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

UEFA žestoko kaznila Rumunjsku zbog transparenta “Kosovo je Srbija”

Gotovo sat vremena je trajao prekid na utakmici Rumunjske i Kosova u kvalifikacijama za Euro.

Pročitajte još:

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Rumunjski nogometni savez s 52.000 eura i jednom utakmicom bez gledatelja nakon izgreda na dvoboju Rumunjske i Kosova u Bukureštu.

Skoro sat vremena trajao je prekid na spomenutom kvalifikacijskom susretu za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine, u kojem je domaćin slavio 2-0. Ogled je prekinut u 18. minuti zbog toga što su domaći navijači izvjesili transparent ”Kosovo je Srbija”, ali i zbog povika istog sadržaja te bacanja pirotehničkih naprava na teren.

Tijekom intoniranja gostujuće himne stadionom se orilo ”Srbija, Srbija”, nakon čega su uslijedili slični povici. Reprezentativci Kosova su u 18. minuti napustili travnjak, a vratili su se nakon što se uzavrela atmosfera smirila te je ispražnjen dio tribine gdje su bili najžešći domaći navijači.

Bez gledatelja Rumunjska će tako morati odraditi prvi sljedeći domaći susret, ogled protiv Andore 15. listopada.

U kvalifikacijskoj skupini I Rumunjska je trenutačno druga na ljestvici. Ima 12 bodova, odnosno, dva manje od vodeće Švicarske. Kosovo je pretposljednji, peti i ima četiri boda.

Sličan incident dogodio se 16. lipnja, kada je Kosovo na domaćem terenu odigralo 0:0 s Rumunjskom. Rumunji su tada pred kraj utakmice također skandirali “Kosovo je Srbija”. To je izazvalo ogorčenje Albanaca na stadionu te juriš zaštitara i policajaca na rumunjske navijače. Prvo su ih pretukli, a onda ih izbacili sa stadiona.

Rumunjska je jedna od država koje ne priznaju Kosovo, a njeni navijači su u lipnju putem do Prištine stali u Beogradu te se ispred tamošnjeg hrama Svetog Save fotografirali uz veliki transparent s natpisom: “Izmišljene države, to je za nas lažni nogomet. Oni nam ne znače ništa.”

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.7 ° C
21.8 °
18 °
43 %
1.5kmh
0 %
Ned
20 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: