14 C
Zagreb
Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Vatreni se nakon treninga naklonili Vukovaru: ‘Na tome smo im vječno zahvalni…’

Uz izbornika Dalića, svijeće su zapalili članovi stručnog stožera te svi igrači predvođeni kapetanom Lukom Modrićem, kao i delegacija Saveza na čelu s predsjednikom Marijanom Kustićem.

Pročitajte još:

Po povratku s večernjeg treninga, hrvatska nogometna reprezentacija zaustavila se kod Spomenika Domovini kako bi odala počast žrtvama Domovinskog rata, a uoči obilježavanja Dana sjećanja 18. studenoga.

Reprezentativci su na rubniku uz Ulicu grada Vukovara u Zagrebu položili svijeće u znak sjećanja, a nakon odavanja počasti, izbornik Zlatko Dalić podijelio je nekoliko riječi.

“Željeli smo ovom simboličnom gestom odati počast žrtvama Vukovara i Škabrnje, kao i svim žrtvama Domovinskog rata. Zahvaljujući njima, i svim hrvatskim braniteljima, danas imamo priliku predstavljati svoju zemlju i svoj narod, na čemu smo im vječno zahvalni. Danas smo se pomolili za sve žrtve, a u subotu ćemo na Dan sjećanja i zbog njih predstavljati svoju domovinu najbolje kako znamo i možemo”, kazao je izbornik.

Hrvatska reprezentacija sutra odlazi na gostovanje u Latviji. Putuje se sutra ujutro iz Zagreba, sa zakazanim letom u 9:50 sati, a dan prije odlaska, na treningu na travnjaku Maksimira ponovno nije bilo svih aduta na koje Dalić računa na ovom reprezentativnom okupljanju.

Drugi dan u nizu izostao je Luka Sučić, koji je na poštedi zbog želučanih problema, a ta bolest ga još ne pušta. Ipak, 21-godišnji vezni igrač Red Bull Salzburga putovat će s Hrvatskom i bit će s reprezentativnim suigračima u Rigi.

Sučića i dalje nema na treningu, a od ostalih igrača, najnapetija je situacija s Josipom Juranovićem koji neće na put u Latviju, ali još nije otpisan za ovu reprezentativnu akciju.

Podsjetimo, Juranović se muči s boli u mišiću, a zbog tog problema, ostaje pod upitnikom i za utakmicu protiv Armenije u utorak u Zagrebu, na travnjaku Maksimira. Ipak, nije otpisan, a u slučaju da bude spreman, ojačala bi se konkurencija na desnom boku na kojem se očekuje da će u Latviji početi Josip Stanišić.

Stanišić je jučer pred novinarima najavio očekivanja od susreta s Latvijcima koje je Hrvatska u rujnu u Rijeci svladala s 5:0.

“Brzi gol je bitan, ali nećemo biti nervozni. Znamo svoju kvalitetu, bitna je pobjeda, a ne koliko će biti golova. Znamo da nisu tako loši kako je izgledalo na Rujevici, zato idemo s punom koncentracijom”, rekao je 23-godišnji desni bek Vatrenih, koji je ove sezone u Bayeru iz Leverkusena na posudbi iz Bayerna.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
14 ° C
14.9 °
11.4 °
74 %
3.6kmh
0 %
Pon
23 °
Uto
23 °
Sri
18 °
Čet
20 °
Pet
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9291
GBP
1,1661
CHF
1,0265
CNY
0,1284
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: