9 C
Zagreb
Utorak, 23 travnja, 2024

Ovo je tajna Ronaldove vječne mladosti: Za sve je zaslužan uređaj od 60.000 €

Pročitajte još:

Ronaldo ne pije alkohol, a u njegovoj blizini nećete pronaći slatka pića i grickalice. Pije samo vodu, spava osam sati dnevno i redovito pliva te je barem pet puta tjedno u teretani

Iako ima 37 godina, čini se da tijelo Cristiana Ronalda ne stari!

Portugalac ima tijelo 20-godišnjaka. Sadrži sedam posto masti, a prosjek za profesionalne nogometaše je deset. Čak polovicu njegove mase čine mišići, dok je prosjek za nogometaše 46 posto. I zato je još uvijek u odličnoj formi. Postao je najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka sa 136 golova, a najviše je postigao u jednoj sezoni – čak 17.

Portugalska zvijezda Cristiano Ronaldo (36) nakon 12 godina vratio se u Manchester United, a dva gola utrpao je u povratničkom debiju protiv Newcastlea čime je okrunio početak drugog boravka na Old Traffordu.

Kako bi održao top formu, Ronaldo je u vilu u Manchesteru iz svog doma u Torinu dovezao 60.000 eura vrijednu ledenu komoru za krioterapiju, prenosi The Sun.

Komora se koristi za rehabilitaciju i oporavak od napornog treninga, ozljeda i boli tijekom i nakon vježbanja, a može doseći temperature do -200 Celzijevih stupnjeva.

Komora se hladi tekućim dušikom, a preporuka za sportaše je da unutra provode najviše pet minuta.

Prema pisanjima Sportsmaila, Cristiano obično odradi tri minute na temperaturi od -160 Celzijevih stupnjeva.

Krioterapija poboljšava cirkulaciju krvi i imunološki sustav, smanjuje umor, uklanja toksine i skraćuje vrijeme oporavka od sportskih ozljeda.

Ronaldo je komoru počeo koristiti 2013. godine kada je bio u Real Madridu, a uvoz komore bio je jedan od prioriteta po dolasku u Premier ligu.

Još jedna bitna stavka Ronaldove nevjerojatne tjelesne građe je prehrana koja se bazira na visokom udjelu bjelančevina, žitarica i niskom udjelu masti. Za doručak preferira sir, šunku i nemasni jogurt, a najviše voli ribu te konzumira dosta svježeg voća i povrća.

Ronaldo ne pije alkohol, a u njegovoj blizini nećete pronaći ni slatka pića i grickalice. Pije isključivo vodu, spava osam sati dnevno te redovito pliva i u teretani je minimum pet puta tjedno.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
8.5 ° C
8.8 °
6 °
76 %
5.7kmh
100 %
Uto
9 °
Sri
7 °
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: