5.1 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

PROTIV ŠKOTSKE SA ČETIRI DINAMOVCA: Kombinacija u kojoj još nikad nisu igrali: Je li ovo Dalićev pobjednički sastav?

Pročitajte još:

Hrvatska nogometna reprezentacija na Europskom prvenstvu ima čak pet Dinamovih igrača, od kojih bi njih četvorica, Dominik Livaković, Joško Gvardiol, Luka Ivanušec Bruno Petković, trebali zaigrati u udarnom sastavu izbornika Zlatka Dalića protiv Škotske.

Naime, za Hrvatsku je ovo sudbonosna utakmica za nastavak ovog natjecanja, pa Dalić na teren šalje prvih 11 u formacijskom sustavu 4-2-3-1, koje dosad nikad nije izveo na teren. Kako navodi Index.hr, u ovoj bi povijesnoj utakmici od prve minute trebali zaigrati: Livaković – Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol – Brozović, Kovačić – Ivanušec (Brekalo), Modrić, Perišić i Petković.

Također, očekuje se povratak Marcela Brozovića u sastav nakon što je zbog loše predstave protiv Engleske susret s Češkom započeo s klupe.

A ono što je sigurno je to da bi Vatreni treću utakmicu zaredom mogli na travnjak istrčati u sastavu u kojem nikada do sada nisu igrali. Moglo se to naslutiti iz riječi izbornika Zlatka Dalića na konferenciji za novinare. Ono što će najvjerojatnije mijenjati je pozicija centralnog napadača.

“Pokušao sam s Rebićem dobiti kao s Mandžukićem, igrača koji terorizira suparničke stopere, to je bio cilj. Jednom je došao u odličnu priliku, ali samo jednom”, kazao je i dao do znanja da Milanova zvijezda ovaj put neće biti klasična špica . No, lako bi se moglo dogoditi da ga izbornik preseli na desnu stranu.

“Škotska je trebala proći puno bolje protiv Češke u prvoj utakmici. Imali su dosta prilika, ali su primili dva gola. Pokazali su veliku motivaciju i veliku borbenost. Oni će protiv nas biti isti jer i njima tri boda znače prolaz dalje, a i na svom su terenu. Bit će teško, to je protivnik koji nema možda veliku kvalitetu, ali moramo pripaziti, moramo odgovoriti na bolji način”, ocijenio je u subotu sljedećeg suparnika Dalić te je najavio par promjena za susret protiv Škotske.

“Morat ćemo napraviti dvije-tri promjene, moramo naći svježe, energičnije igrače. Mijenjam jer tražim najbolje”, dodao je.

No, čini se da Dalić odustaje od Rebića za utakmicu protiv Škotske, zbog onog promašenog zicera protiv Čeha, pa umjesto njega bira Brunu Petkovića, koji nije bio u prvih 11 ni u jednoj utakmici na Euru do sad. Osim toga, za Andreja Kramarića opet nema mjesta u početnoj postavi, a svoju šansu čeka i Nikola Vlašić.

U svakom slučaju, Hrvatska je došla na Euro s pet igrača Dinama, koji je više igrača imao 1998., kada je Ćiro Blažević u Francusku poveo njih šest – Ladića, Prosinečkog, Šimića, Jurčića, Marića i Jurića.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.2 ° C
7.2 °
4.8 °
90 %
0kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °
Ned
23 °
Pon
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: