15.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Evo što Hrvatskoj treba večeras u odlučujućoj utakmici protiv favorita SP-a

Danci brane naslov sa zadnja dva Mundijala, "kauboji" su izraziti autsajderi prema kladionicama, ali dok ima šanse, neće se predati

Pročitajte još:

Hrvatska rukometna reprezentacija večeras igra ključnu utakmicu na Svjetskom prvenstvu, prvu u Malmö Areni koja može primiti više od 12.000 ljudi. I koja će, u to nema sumnje, većinom biti ispunjena navijačima dvostrukih branitelja naslova Danaca.

Nakon šokantnog poraza od Egipta s devet golova razlike “kauboji” su se doveli u nezavidnu situaciju. Iako su imali probleme i protiv SAD-a i protiv Maroka, svladali su ih visokom razlikom, no Danska je ipak nekoliko klasa iznad. Ipak, ako žele ostati u konkurenciji za četvrtfinale, Hrvati moraju pobijediti.

Drugu fazu Egipat i Danska započinju s po četiri boda, Hrvatska i Bahrein s po dva, a Belgija i SAD su bez bodova. Hrvatskoj reprezentaciji za realne šanse za četvrtfinale u drugoj fazi trebaju pobjede u sva tri ogleda. Za očekivati je da će Hrvatska dobiti Bahrein i Belgiju, ali ključna utakmica je ova prva protiv Danske.

Hrvatska mora pobijediti aktualne svjetske prvake, no osigurati se može samo ako slavi s deset ili više razlike. Takvom ogromnom pobjedom momčad Hrvoja Horvata bi za četvrtfinale morala još “samo” pobijediti Bahrein i Belgiju.

U slučaju pobjede Hrvatske nad Danskom s manje od deset razlike, čekao bi se rezultat Egipta i Danske, koji međusobno igraju u zadnjem kolu. Hrvatsku bi dalje odveo bilo kakav trijumf Egipta ili remi, dok bi se u slučaju pobjede Danske gledala gol-razlika u međusobnim ogledima te tri reprezentacije.

Utakmicu prenosi RTL, a uvodna emisija počinje u 19:55 sati.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.8 ° C
16.6 °
13.6 °
29 %
2.1kmh
0 %
Pet
16 °
Sub
9 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: