15.9 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

UEFA uzvraća: Tko bude igrao Superligu, ne mogu nastupiti za reprezentacije na SP-u i Euru!

Pročitajte još:

Superliga pljuje u lice svima onima koji vole nogomet. Nećemo im ga dati, njima je samo novac na prvom mjestu, rekao je predsjednik Uefe i potvrdio kazne za nogometaše koji budu sudjelovali u istoj

Nogometaši povezani sa Superligom neće moći igrati za svoje reprezentacije. Bit će im zabranjeno igrati na EP-u i SP-u. Ujedinjeni smo u borbi protiv ovog besmisla od projekta.

Predsjednik Uefe Aleksander Čeferin potvrdio je kako igrači koji će sudjelovati u Superligi neće moći nastupati na svjetskim i europskim prvenstvima te da neće moći igrati za svoje reprezentacije.

“Mogu samo naglasiti kako smo još više ujedinjeni oko sramotnog i sebičnog prijedloga tih klubova i ništa više. Ujedinjeni smo protiv tog projekta. Ujedinjeni smo u borbi protiv ovog besmisla od projekta”, poručio je.

“Uefa tu nije samo zbog novca, a Superliga jeste. Uefa 90 posto sredstava reinvestira u nogomet i kao takve ih distribuira. Radi se o interesima nekolicine. Osnovni princip se ne može mijenjati, solidarnost je nešto vječno, ali za neke ljude ona ne postoji. Jedina stvar koja ih zanima su novci u njihovim džepovima. Želim zahvaliti cjelokupnoj nogometnoj obitelji i klubovima, osim tih 12. S tom idejom pljunuli su svima u lice koji vole nogomet. Nećemo im dozvoliti da nam ukradu nogomet”, dodao je. Nije međutim znao reći do kada će vrijediti zabrana igračima da igraju u Uefinim natjecanjima.

– Nisam nikad vidio nešto ovakvo. Nazvao me Ed Woodward i rekao mi da mu se sviđa ideja nove Lige prvaka. A već je tada potpisao i imao dogovor o ovom drugom. Agnelli je najveće razočaranje – rekao je Čeferin.

Ispala je to glavna tema na sjednici, a trebale su to biti “samo” novi sustav Lige prvaka, gradovi-domaćini Eura, dok u nedjelju navečer Uefu je potresla vijest da su nogometni velikani pokrenuli svoju Superligu.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
14.8 ° C
14.9 °
13 °
57 %
6.2kmh
20 %
Čet
15 °
Pet
20 °
Sub
24 °
Ned
21 °
Pon
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: