15.8 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Don Stipe župljanima objasnio za koga ne smiju glasati: ‘To ne bi činili ni ortodoksni komunisti’

Pročitajte još:

Triljski župnik na Facebooku je pozvao stanovnike da ne podupru njegovog donedavnog prijatelja, aktualnoga gradonačelnika Ivana Šipića

Svećenik don Stipe Ljubas, dugovječni je triljski župnik, za kojeg kažu da tamo stoluje već “sto godina”. I prije je spominjan u pomalo rubnom kontekstu, naime u nekoliko navrata je izjavio da je – vidovit.

Ovih je predizbornih dana, međutim, došao u žižu javnosti zahvaljujući objavi na Facebooku, profilu triljske župe svetog Mihovila, a objavom je pozvao biračko tijelo grada Trilja da ne podupire svoga donedavnog prijatelja, a danas još uvijek aktualnoga gradonačelnika Trilja Ivana Šipića na izborima, piše Slobodna Dalmacija.

Šipić je bivši član HDZ-a koji je bio član antiplenkovićevske frakcije, a sad se nakon trinaestogodišnjeg upravljanja Triljem želi ponovno kandidirati kao nezavisni kandidat, poduprt listom mladih.

“PORUKA ZA LOKALNE IZBORE 2021. GOD. Kao župnik i dekan ne mogu biti sa strane pred lokalne izbore. NE DAJTE SE ZAVESTI od onih koji bi GRAD stavili u ‘IZOLACIJU’ koji i mene župnika napadaju, izmišljaju, kleveću, ne čestitaju ni Božić ni Uskrs. To ne bi činili ni ortodoksni komunisti. Asfalt i sve drugo je pomoć županije i Vlade ne njihovo vlasništvo. Pamet u glavu… pogotovo mladi. Vaš župnik don Stipe”, stoji u poruci Ljubasa koju je potom obrisao, javlja Slobodna Dalmacija.

Šipić je za Slobodnu Dalmaciju suzdržano prokomentirati situaciju. “Čujte, ja od toga ne bih pravio sapunicu. Sama objava dovoljno govori. S druge strane, ne glumim ni Spasitelja, to može samo Onaj koji je razapet na križu”, poručio je Šipić, diplomirani teolog.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
12.8 ° C
13.1 °
11 °
35 %
2.6kmh
0 %
Pet
13 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
10 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: