5.1 C
Zagreb
Četvrtak, 18 travnja, 2024

HDZ izgubio povjerenje u Zadru, Ovaj tip skupio je 22% glasova! Na pomolu neočekivani scenarij

Pročitajte još:

Kandidat HDZ-ove koalicije Branko Dukić vodi sa 40,5% glasova, Marko Vučetić sa 25,% je drugi, a treći Enio Meštrović sa 22,5%

Kandidat za gradonačelnika koalicije Srcem za Zadar (SDP, Akcija mladih, HSS, Centar i Glas) Marko Vučetić rekao je nakon prvih neslužbenih rezultata izbora da je izgledno kako se u Zadru dogodila demokratska revolucija, da Zadar u mjesecu svibnju 2021., počinje s novim, demokratskim kalendarom.

Dodao je kako je grad Zadar prestao biti utvrdom HDZ-a i postao je slobodan grad! “Danas je prvi dan slobode grada Zadra, i to u 2021. Godini. Građani Zadra trebaju biti sretni, mi smo sretni i ta naša politička sreća postat će sastavni dio javnih politika, ustvrdio je.

Enio Meštrović, poznat i po svojoj ulozi popularnog ‘Ričarda’, napravio je pravi podvig na nedjeljnim izborima stigavši do trećeg mjesta!

Taj osebujni i duhoviti zadarski perfomer u utrci za gradonačelnika Zadra je skupio 22% glasova (u trenutku pisanja teksta broj obrađenih biračkih mjesta bio je 39 od ukupno 71), čime je u potpunosti zakomplicirao situaciju u Krešinu gradu.

Najveći broj glasova skupio je Branko Dukić (HDZ, HSP, SU, REFORMISTI), 39.54%, dok se iza njega na drugu poziciju smjestio Marko Vučetić (SDP, AM, HSS, GLAS, CENTAR) s 26,42% glasova.

Napravio je Meštrović i pravi dar-mar u utrci za Gradsko vijeće (20.34%), pa je sada pravo pitanje kako će stranke ljevice i desnice formirati vlast.

U izborima za Gradsko vijeće HDZ ima oko 35 posto glasova, koalicija Srcem za Zadar 24 posto, a lista Enija Meštrovića više od 20 posto glasova. Za sada prag prelazi i Domovinski pokret s više od pet posto glasova.

Na novinarski upit da komentira koliko mu je neovisni kandidat Enio Meštrović s performerskom kampanjom odnio glasova, Marko Vučetić je rekao da je Meštrović dio oporbene antihadezeovske scene.

“On je nastupao kao performerska duša i mislim da je i taj ironijski element pridonio raskrinkavanju onih politika koje su Zadar dovele u sadašnje stanje. Meštrović je čovjek od kojeg očekujemo podršku na jednak način kao što bismo i mi njemu dali političku podršku da on uđe u drugi krug. Meštrović je integriran u demokraciju i slobodu Zadra, poručio je Vučetić.

Kandidat za župana koalicije Srcem za Zadar Zlatko Marasović rekao je kako je na trećemu mjestu iza kandidata grupe birača Ivice Žuvele, ali se nada da će ipak uspjeti postići rezultat koji bi ih vodio u drugi krug. U izborima za župana Zadarske županije, nakon 55 posto prebrojanih glasova, Božidar Login ima 45 posto glasova, na drugome je mjestu Ivica Žuvela sa 15 posto, a treći je Zlatko Marasović sa 14 posto glasova.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
4 ° C
6.5 °
3.1 °
100 %
1kmh
0 %
Čet
12 °
Pet
14 °
Sub
11 °
Ned
10 °
Pon
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: