12.5 C
Zagreb
Petak, 19 travnja, 2024

Horor u Slavonskom Brodu: Riđovka ugrizla dječaka (7) na dječjem igralištu

Pročitajte još:

Otac ga je odveo na Hitnu gdje je zbrinut te je sada na promatranju i liječenju

Na jednom dječjem igralištu u slavonskobrodskom naselju Livada zmija riđovka ugrizla je sedmogodišnje dijete, objavio je lokalni portal SB online, čiji su novinari bili na mjestu događaja. Tamo su stigli i zmijolovci koji pokušavaju pronaći riđovku.

“Tražim riđovku koja je ugrizla dijete koje se igralo tu na dječjem igralištu. Tu su došli po loptu i tu je bila riđovka, koja je ujela dječaka za lijevu ruku. Otac ga je odveo na Hitnu gdje je zbrinut, i sada je na promatranju, liječenju”, rekao je Karamazan.

“To je jedina naša otrovna zmija. U Hrvatskoj postoje tri vrste zmija otrovnica, u našem podneblju to je riđovka. Izuzetno je otrovna, otrov je dosta jak, pogotovo riđovke koja obitava ovdje, od Nove Gradiške pa do Babine Grede. Trebaju se ljudi pripaziti jer posljedice mogu biti različite”, rekao je zmijolovac.

Čini se da zmija nije ispustila otrov
Karamazan navodi se da se, po svemu sudeći, radilo o tzv. “suhom ugrizu”, što znači da zmija nije ispustila otrov kad je ugrizla dječaka.

“Tzv. ‘mokri ugriz’ je kada otrov iziđe van, onda vam poplavi ruka, nastaju plikovi i daleko su veće posljedice”, govori lovac za zmije.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
11.4 ° C
12.7 °
6.1 °
49 %
2.1kmh
20 %
Pet
15 °
Sub
9 °
Ned
9 °
Pon
11 °
Uto
9 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: