26.2 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Banožić odgovorio Milanoviću: ‘Očekujem da se urazumi. Ako nisam u pravu neka ide na Ustavni sud’

Po završetku predsjednikovog obraćanja Banožić je zaključio kako je u pitanju čitana izjava koju je 'vjerojatno netko napisao iz PR tima'

Pročitajte još:

Obraćanje predsjednika Zorana Milanovića javnosti pratio je i ministar obrane Mario Banožić, i to iz studija RTL Danas gdje je gostovao zajedno s predsjednikom saborskog Odbora za obranu Franko Vidović gostovali su u studiju RTL-a.

Po završetku predsjednikovog obraćanja Banožić je zaključio kako je u pitanju čitana izjava koju je ‘vjerojatno netko napisao iz PR tima’.

HDZ nema namjeru nikoga politizirati, pogotovo ne vojsku, što vidimo jasno iz proračuna i financijskog okvira koje Vlada ulaže u Hrvatsku vojsku nakon što je ona godinama bila zapuštena”, rekao je Banožić nakon obraćanja Milanovića.

“Puno puta je upotrebljena ta formulacija, sjetimo se samo brigadira Elvisa Burčula i tada je govoreno da je odluka neustavna. Pa što ne odeš na Ustavni sud?”, poručio je ministar.

“Tako kažem i za ovo. Odluku koju ću ja donijeti utemeljena je na zakonu isto kao i prijedlog za ravnatelja VSOA-e.”, poručio je Banožić.

Istaknuo je kako kandidat za ravnatelja VSOA-e odgovara svojim sposobnostima, te dodao da ne možemo ići “po babama i stričevima”, nego po stručnosti.

“Očito je da su se u agenciji nakupili problemi zbog ovakvog modela, da netko predlaže nekog svoga”, dodao je.

“Ispoštovao sam zakon i predložio kandidata, ne znam zašto čeka pet mjeseci. Podsjetit ću, da je u rujnu premijer supotpisatelj za imenovanje Ivice Kindera bio na putu, predsjednik je istupio u medije i preko medija smijenio ravnatelja VSOA-e”, rekao je ministar.

“Zbog svega se dovodi do slabosti VSOA-e u izazovnim vremenima, predsjednik se mora urazumiti i poslušati svoje savjetnike koji ga savjetuju da prihvati predloženog kandidata. Zašto se to još nije dogodilo? Morate pitati Ured predsjednika zašto se odugovlači već pet mjeseci. S druge strane ja nikada nisam radio nešto izvan zakona, pa tako i ovi prijedlozi koji dolaze su temeljeni na zakonu o obrani, zakonu o obavještajno-sigurnosnim službama, zakonu o sustavu državne uprave. Ne moramo mi otići na NATO Samit da bi se dogovorili, što se mene tiče koordinacije su tu, ako ne vjeruje ministru obrane da je po zakonu dobit će pismeno od mene temeljem kojih članaka zakona mogu donijeti takvu odluku. Pa ako mi ne vjeruje neka ide na Ustavni su”, zaključio je ministar svoj komentar.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
26.6 ° C
26.9 °
24.3 °
34 %
3.6kmh
0 %
Pon
24 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
21 °
Pet
12 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: