16.6 C
Zagreb
Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Bivši psihijatar bjelovarske bolnice osumnjičen da je izdao više od 120 lažnih recepata: Optužen je

Općinski sud u Bjelovaru potvrdio je optužnicu protiv Belše i Ante Jurišića zbog krivotvorenja uputnica i dilanja lijekovima koji se nalaze na popisu droga.

Pročitajte još:

Bivši psihijatar bjelovarske Opće bolnice Borna Belša (55) kazneno će odgovarati jer je izdao preko 120 lažnih recepata, piše portal Bjelovar.live.

Općinski sud u Bjelovaru je ovih dana potvrdio optužnicu protiv Belše i Ante Jurišića (47) zbog krivotvorenja i dilanja lijekovima koji se zbog djelatnih tvari u njima kao što su alprazolam, zolpidem i diazepam nalaze na popisu droga.

Za što se tereti bivšeg psihijatra?
Liječnika se tereti da je izdao oko 120 liječničkih recepata za spomenutu vrstu lijekova nakon što je prestao biti psihijatar u Općoj bolnici Bjelovar. To je činio u razdoblju od kolovoza 2015. do studenoga 2016. u Bjelovaru, što znači tijekom više od godine dana.

U receptima je kao pacijente navodio imena raznih osoba, a recepte je potom ovjeravao faksimilom, pečatom zdravstvene ustanove, faksimilom svojeg pečata vještaka, pečatom jedne poliklinike i svojim potpisom, piše Bjelovar.live.

Poslije toga je osobno i uz pomoć nepoznatih osoba u ljekarnama kupovao veće količine tih lijekova na temelju neistinitih recepata.

Neke recepte je vlastoručno potpisao
Liječnik je optužen i da je od 11. do 27. siječnja 2016. u Bjelovaru, u vrijeme dok je još radio u bolnici, sastavio sedam recepata za jake psihoaktivne lijekove na kojima su kao pacijenti bili navedeni Anto Jurešić, jedna ženska osoba i dvije nepostojeće osobe.

Takve recepte ovjerio je faksimilom svog pečata, a jedan dio je vlastoručno potpisao. Potom bi ih Jurešić neovlašteno ispisivao, imitirajući potpis psihijatra Belše te na kraju uz pomoć njih u ljekarnama kupovao lijekove.

Jurešić je lijekove nekada plaćao gotovinom, a ponekad je koristio bankovnu karticu koju mu je dao dr. Belša. Drugooptuženi Jurešić jedan je dio lijekova konzumirao, dok je veći dio prodavao psihijatru Belši, piše Bjelovar.live.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.7 ° C
15.8 °
14.1 °
67 %
2.1kmh
0 %
Ned
16 °
Pon
23 °
Uto
23 °
Sri
18 °
Čet
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9290
GBP
1,1654
CHF
1,0259
CNY
0,1284
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: