8.4 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Diljem zemlje upozorenja za hladnoću: Ni vikend ne donosi bolje vrijeme, bit će vrlo hladno

Najviša dnevna temperatura zraka između -2 i 3, na Jadranu od 3 do 8 Celzijevih stupnjeva

Pročitajte još:

U unutrašnjosti ujutro naoblaka s istoka, stoga umjereno do pretežno oblačno prijepodne, u Slavoniji i Baranji mjestimice i uz malo snijega. Uz slab sjeveroistočnjak, temperatura od -10 do -6. Na Jadranu sunčano, uz malu do umjerenu naoblaku, umjerena do jaka bura, pod Velebitom s olujnim udarima, a temperatura između -2 do 0. Za cijelu zemlju su na snazi upozorenja Državnog hidrometeorološkog zavoda na nisku temperaturu, a za Jadran su uz to na snazi i upozorenja na jaku i olujnu buru.

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj umjereno do pretežno oblačno. Najveća mogućnost za sunčana razdoblja je u Podravini i Međimurju, dok malo snijega može pasti oko Posavine te na Banovini i Kordunu. Sjeveroistočni vjetar će ojačati na slab do umjeren, i zbog toga će biti vrlo hladno. Najviša temperatura oko 1 stupanj.

U Slavoniji će se razvedravati, sa sjeveroistoka, pa će najviše sunčanih razdoblja biti u Srijemu, Baranji i Podravini, dok će duž Posavine biti nešto više oblaka, a moguće je i malo snijega. Puhat će slab do umjeren istočni vjetar, a temperatura će biti između 1 i 3 Celzijeva stupnja.

Sunčano, ali vrlo hladno bit će i u Istri i Primorju uz buru i temperaturu između 2 i 7. Bura će ojačati, puhat će jako s olujnim udarima, a pod Velebitom i orkanskim, pa je na snazi Meteoalarm. U gorju pretežno do potpuno oblačno, povremeno sa slabim snijegom. Najviša temperatura oko -2 uz slab do umjeren sjeveroistočni vjetar.

U Dalmaciji sunčano, samo uz malo oblaka. Bura će poslijepodne i navečer ojačati na umjerenu do jaku, s olujnim udarima tako da će se činiti vrlo hladno, uz najvišu temperaturu na obali od 6 do 8, a u unutrašnjosti oko 3 Celzijeva stupnja.

U četvrtak i petak će tako najniža jutarnja temperatura na kopnu ići do -8 stupnjeva, i -1 na moru, dok će u subotu malo porasti.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
8.7 ° C
9.4 °
7.6 °
82 %
1.5kmh
20 %
Sri
8 °
Čet
13 °
Pet
18 °
Sub
19 °
Ned
24 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: