20.9 C
Zagreb
Ponedjeljak, 6 svibnja, 2024

Milanović Plenkovića prozvao: ‘Udbašenković je proglasio generale kriminalcima! Dok su drugi jeli blato u JNA, udbaši su bili oslobođeni‘

Pročitajte još:

Predsjednik Zoran Milanović komentirao je danas aktualne teme, među kojima i izbore u Sloveniji. Rekao je da su odnosi Hrvatske i Sloveniji dobri, a Janez Janša nije bez zasluga u tome. ‘Danas imam ručak s Pahorom. O svemu ćemo razgovarati. Ti kontakti su jako bitni, pokazuju i osobne afinitete, što u politici nije nevažno’, rekao je Milanović
Izrazio je nadu da nova vlast na čelu s Robertom Golobom neće zaoštravati odnose s Hrvatskom.

Vidjeli smo da su odnosi Hrvatske i Sloveniji bili stabilniji kada je na vlasti bio Janša, ali nisu bili ni neprijateljski kada je bila ljevica. Političari se uvijek nekom obraćaju, rekao je, među ostalim.

Predsjednik ne smatra da će Slovenija Hrvatskoj raditi probleme oko Schengena, a smatra da je Hrvatska još 2015. mogla ući u njega,

– Ali to je politička stvar, kazao je.

Komentirajući rekonstrukciju Vlade, za ministra obrane Marija Banožića rekao je da je ”kriminalac” pa ponovio da je ”Udbašenković proglasio generale kriminalcima”’.

– Ne mislim da su Udbaši Tramišak, Anušić, Butković, ali dok god ne osude udbaša, kojeg je UDBA hranila dok je bio dijete, oni su odgovorni, kazao je.

Milanović je kazao i da je Plenković “pokvaren i zao” pa se opet vratio na svoju omiljenu temu – Udbu:

– Znate što je Udba, kupite štednjak, imate napu, nećete je staviti iznad radnog stola, napa ide iznad špareta, da skuplja smrad, ta napa je bila Udba, kaže Milanović, a piše N1.

– Dok su drugi jeli blato u JNA, udbaši su bili oslobođeni. Oni su smišljali kako da ove iz vojske gađaju blatom. Gadljivo, rekao je.

– U interesu mi je prokazati udbaške gojence, rekao je predsjednik Republike Hrvatske pa nastavio.

– Biste li očekivali da Udbašenković nazove generale u Banske dvore, on to ne radi, on to radi preko svojih pudlica. Pa da pita Čermaka i Gotovinu što im to treba. Ne, dva dana se tresu i onda kažu da su to udbaši, Ured predsjednika, nisu se usudili reći ni da sam to ja nego Ured predsjednika, rekao je Milanović.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
20.5 ° C
21.1 °
18.2 °
46 %
6.2kmh
0 %
Pon
20 °
Uto
21 °
Sri
15 °
Čet
19 °
Pet
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9281
GBP
1,1663
CHF
1,0239
CNY
0,1286
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: