6.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

Ministar Filipović novinarima objasnio kako on štedi energiju: ‘Vjerujem da je nekim ljudima bilo hladno’

Pročitajte još:

Ministar gospodarstva Davor Filipović izjavio je da detaljeno analiziraju dokumenti koje je jučer donijela EK te da će javnosti sljedećeg tjedna biti predstavljen plan hrvatskih mjera štednje koje sugerira EK.

Prema Filipovićevim riječima, u hrvatske zakone već je ugrađen dio mjera koje traži EK.

“Puno toga već postoji u našim planovima”, kaže ministar.

Što se tiče preporuka za građane, ministar kaže kako one neće biti revolucionarne jer “naši ljudi znaju što treba činiti kad žele uštedjeti energiju”, ali da će biti donijete na Vladi sljedećeg tjedna.

“Na nama je da zamolimo i idemo u tom smjeru s Europom. Mi ćemo učiniti sve da i naši građani prihvate te proporuke. Nitko to ne može garantirati, ali učinit ćemo sve da se uklopimo u ovaj europski plan. Moramo biti na istoj strani kako bismo što lakše prebrodili ovu krizu”, kaže ministar.

Filipović kaže da i sam štedi energiju te da nije pobornik preniskih temperatura ljeti. “Vjerujem da je ljudima u kratkim rukavima bilo hladno, meni nije bilo hladno s obzirom da sam odjeven kako jesam. To je pitanje za nekoga tko je tu temperaturu namještao, ja se tim nisam stigao baviti. Ono što ću ja raditi je da ću sljedeći tjedan pozvati građane da se pridržavaju smjernica koje ćemo dati i očekujemo da se svi, osobito u državnim institucijama pridržavaju toga. Tako ćemo pokazati primjerom”, kžae Filipović.

Cilj paket mjera koji će Vlada objaviti je pomoći gospodarstvu i građanima. Skladište Okoli je zapunjeno 46 posto, Vlada radi na udvostručivanju kapaciteta LNG-a. “Ova Vlada se suočila s brojim krizama i znamo što je sve napravljeno da se očuva gospodarstvo”, kaže Filipović dodajući da će Vlada učiniti “baš sve” da građanima ovo bude što prihvatljivije.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
89 %
2.1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: