13.4 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Njemački RTL o Hrvatskoj: ‘Lihvarske cijene!’ Uskoro ćete biti ljetovalište samo za bogate

Savjetuju sve koji idu na odmor da sa sobom ponesu više novca jer će Hrvatska uskoro postati ljetovalište samo za bogate

Pročitajte još:

Njemački RTL objavio je članak s naslovom “Hrvatska nas pljačka! 5 eura za kuglicu sladoleda” u kojemu se pita hoće li ljetovanje u Hrvatskoj uskoro biti samo za bogate. Dodaju i kako je sve poskupjelo i u restoranima.

“Ako pogledate poskupljenja, Hrvatska bi ubrzo mogla postati mjesto za odmor samo za one s dubljim džepom. Samo za kuglicu sladoleda turisti moraju duboko zavući ruku u džep. Ali to nije sve”, piše RTL dodajući kako je u Hrvatskoj sve skuplje – i burgeri, i piće i restorani.

“Španjolska i Italija nekad su bile najpopularnije turističke destinacije, ali sad je Hrvatska postala jedno od najpopularnijih mjesta za odmor, ponajviše zato jer se dugo smatrala najjeftinijom. No sada je i u Hrvatskoj postalo prilično skupo.

RTL piše kako u Dubrovniku kuglica košta čak 5 eura, u Rovinju burger 22 eura, a u Šibeniku deci Aperol Spritza 11 eura.

Zašto je Hrvatska tako skupa, pita se RTL, dodajući da će neki turisti vjerojatno u budućnosti potražiti jeftiniju alternativu ostanu li cijene takve. Prenijeli su i izjavu rovinjskog gradonačelnika Marka Paliage koji je navodno rekao: “Pretjerali smo s cijenama.”

Kao razlog poskupljenja, RTL piše kako Hrvatska ima visoku stopu inflacije u usporedbi s ostatkom EU, smatraju da se i dalje vide posljedice pandemije, a do korekcije cijena došlo je i zbog uvođenja eura početkom godine.

No RTL piše kako su i u Njemačkoj cijene kuglice sladoleda visoke. Dva eura i više danas je uobičajena cijena u mnogim njemačkim slastičarnicama, no cijene se jako razlikuju od mjesta do mjesta.

“Bilo u slastičarni u Njemačkoj, u nekoj drugoj zemlji ili na odmoru u Hrvatskoj, ukusni koktel ili osvježavajući sladoled za neke će ove godine biti luksuz”, zaključuje RTL.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
13.4 ° C
13.8 °
12.6 °
85 %
4.1kmh
20 %
Čet
13 °
Pet
13 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
22 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9322
GBP
1,1686
CHF
1,0240
CNY
0,1288
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: