24.5 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Nova promjena vremena: Predvečer stiže kiša, do kraja tjedna nestabilno

Od srijede novo jačanje južine, porast temperature i češća povremena kiša, posebice na Jadranu

Pročitajte još:

Kontinentalni dio Hrvatske jutros se probudio na pravim jesenskim temperaturama, a zabilježen je i prvi ovogodišnji minus. U 6 ujutro na Zavižanu je temperatura minus dva ispod ništice. U Pargu kraj Čabra svega 2 stupnja, u Gospiću 3, Zagrebu, Slavonskom Brodu i Sisku 4, u Karlovcu 5 stupnjeva. U Rijeci je temperatura 11 stupnjeva, a najtoplije je na samom jugu zemlje gdje je između 16 i 18 stupnjeva.

“Do srijede u većini krajeva razmjerno svježe, iako barem djelomice sunčano te u ponedjeljak i utorak uglavnom suho. Ujutro je ponegdje u unutrašnjosti moguć slab mraz, većinom u kotlinama gorske Hrvatske. Bura će u ponedjeljak oslabjeti. Od srijede novo jačanje južine, porast temperature i češća povremena kiša, posebice na Jadranu i područjima uz njega”, kaže meteorolog Krunoslav Mikec za HRT.

Olujna bura

U ponedjeljak će u istočnim područjima Lijepe Naše biti dosta sunčanog vremena. Ujutro mjestimice može biti kratkotrajne magle, a tijekom dana povremeno umjerene naoblake. Uz većinom slab vjetar temperatura danju kao u nedjelju ili malo viša – uglavnom oko 13, 14 °C.

Podjednako i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će jutro biti razmjerno hladno uz temperaturu od 2 do 5 °C. Pritom ujutro ponegdje magla, a dan će biti većinom sunčan, povremeno uz umjerenu naoblaku.

U gorju i na sjevernom Jadranu više oblaka, posebice prema kraju dana. U jutarnjim satima u nekim kotlinama gorske Hrvatske treba računati na maglu, a moguć je i slab mraz. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na obali bura koja će u prvom dijelu ponedjeljka mjestimice biti jaka, na udare i olujna, poglavito podno Velebita. Dnevna temperatura na sjevernom Jadranu između 15 i 20 °C, a u Lici i Gorskom kotaru od 9 do 12 °C.

Bura u noći i ujutro i na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije, moguće na udare jaka, rijetko i olujna. Zatim popodne slabiji vjetar. Uz to djelomice sunčano, uglavnom bez oborine, a više će oblaka biti osobito potkraj dana.

Na krajnjem jugu naše domovine tijekom noći još mjestimice može biti kiše, zatim danju uglavnom sunčano, a prema večeri novo naoblačenje. U popodnevnim satima bura će biti zamjetno slabija nego u prvom dijelu dana, a temperatura zraka porast će do vrijednosti od 20 do 22 °C.”

Od četvrtka toplije

“U utorak i srijedu u unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro ponegdje s maglom, a u drugom dijelu srijede mjestimice može biti kiše. Uz jugozapadnjak u četvrtak toplije. Pritom više oblaka te povećana vjerojatnost za kišu posebno u krajevima uz Jadranu.

I na većini Jadrana u četvrtak je moguća kiša, te jugo koje može biti i jako. Tijekom srijede kiša je izgledna samo na sjevernom dijelu, a u utorak uz dulja sunčana razdoblja većinom suho sa slabim vjetrom te s podjednakom temperaturom zraka kao u ponedjeljak.”, prognozirao je za HRT Krunoslav Mikec, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
25.1 ° C
25.5 °
23.1 °
34 %
3.6kmh
0 %
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: