15.9 C
Zagreb
Subota, 4 svibnja, 2024

Plenković opalio po Milanoviću zbog navijača: ‘Roditelji uhićenih trebali bi zamoliti Milanovića da im više ne pomaže’

'Mi ćemo im pomoći maksimalno angažirano, no imajući pritom na umu da oni nisu dolje otišli na maturalac', kazao je

Pročitajte još:

Andrej Plenković sudjelovao je na misi u povodu blagdana Velike Gospe u svetištu Majke Božje Trsatske. Uz Plenkovića je bio i potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković. Plenković se nakon mise obratio javnosti. Komentirao je huliganske nerede u Ateni u kojima je ubijen 29-godišnjak.

“UEFA je zabranila gostovanja i grčka policija je bila upozorena da dolazi grupa koja je očito imala namjeru samo izazvati nerede. Žao nam je što se to dogodilo, nazvao sam grčkog kolegu, osudio nasilje i izrazio žaljenje za izgubljenim životom. Mi smo i naše veleposlanstvo na raspolaganju svojim građanima. Ja sam od grčkog premijera tražio sigurnost naših građana u zatvoru”, napomenuo je, prenosi N1.

“Ne može njih 100 biti odgovorno za ubojstvo”
“Oni su osumnjičeni za tri djela, za kriminalno udruživanje, za nanošenje ozljeda i za izazivanje nereda. To su ozbiljna djela, a i navijač je ubijen. Mi želimo da se što brže i efikasnije završi taj postupak i da se oni čim prije deportiraju u Hrvatsku jer je jasno da ne može njih sto biti odgovorno za ubojstvo”, dodao je i još jednom naglasio da se brinu o hrvatskim državljanima.

“Za razliku od Milanovića, ne napadamo grčko pravosuđe. Te su poruke jako loše tamo dočekane. Bilo bi dobro da, kao što su roditelji mene zamolili da im pomognem, zamole njega da im ne pomaže jer im radi samo štetu. Oni su otišli dolje, netko ih je organizirao i dogodilo se da je u sukobu došlo do smrti jednog navijača i to je za svaku osudu”, napominje Plenković.

O zabrani rada: Vjerujem da će se naši sugrađani vrlo brzo naviknuti
Komentirao je i zabranu rada nedjeljom i blagdanima.

“Reguliranje rada nedjeljom bilo je jedno od naših ključnih izbornih obećanja. S obzirom da je Hrvatska turistička zemlja, našli smo model kojim se dobro balansira i poslovni i prvatni život”, rekao je.

“Ne bih rekao da su sajamski dani rupe u zakonu. Mi smo o tome razmišljali i to ne predstavlja nikakav problem. Vjerujem da će se naši sugrađani vrlo brzo naviknuti da nedjelju možemo posvetiti sebi i svojoj obitelji”, dodao je.

Medved: Tražimo od Grčke pravično suđenje hrvatskim državljanima
Potpredsjednik vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izjavio je u utorak u Mariji Bistrici da vlada od Grčke traži da se svim hrvatskim državljanima koji su u grčkim zatvorima osiguraju sigurnost i pravično suđenje.

Govoreći o trenutnoj situaciji vezanoj za hrvatske navijače koji su nakon velikih izgreda u Ateni uoči utakmice AEK-a i Dinama uhićeni i upućeni u grčke zatvore, Medved je naglasio da je vlada, poglavito Ministarstvo vanjskih i europskih poslova putem veleposlanika u Ateni i Ministarstvo pravosuđa i uprave, cijelo vrijeme u kontaktu s grčim vlastima.

“Ono što svakako stavljamo na prvo mjesto je pravičnost suđenja i sigurnost naših državljana koji se nalaze u Grčkoj”, kazao je Medved novinarima u Mariji Bistrici uoči središnje mise u nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Za 105 uhićenih određen istražni zatvor
Podsjetimo, za svih 105 osoba uhićenih nakon sukoba određen je istražni zatvor. Određivanjem istražnog zatvora za posljednja 33 okrivljenika koji su u nedjelju priznali krivnju zaključen je istražni postupak, a uhićenici su raspoređeni u 16 različitih zatvora na grčkom teritoriju, objavio je grčki portal sdna.gr.

Popisu optuženih naknadno je dodan još jedan Hrvat koji je uhićen kad je autobusnom linijom za odredište u Albaniji pokušao prijeći grčku granicu. Prema policijskom izvješću, radi se o bratu jednog od uhićenika. I njemu je određen istražni zatvor. U nedjelju su grčki suci izdali 41 rješenje o istražnom zatvoru. Osobe koje su obuhvaćene tim rješenjima bit će raspoređene u 16 zatvora.

Navedeno je da će osmorica hrvatskih državljana biti odvedena u zatvor u Avloni, a šestorica u zatvorsku jedinicu u Koridalosu, koja se nalazi između Atene i Pireja. Preostalih 27 zatvorenika će biti raspoređeno u 14 zatvorskih jedinica.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
15.4 ° C
16.6 °
13.1 °
81 %
1kmh
0 %
Sub
16 °
Ned
24 °
Pon
23 °
Uto
21 °
Sri
18 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9284
GBP
1,1649
CHF
1,0258
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: