6.2 C
Zagreb
Petak, 26 travnja, 2024

U kaosu na A1 zapela i djevojčica na respiratoru: “Policija mora nešto napraviti. To nisu navijači, to su teroristi”

Pročitajte još:

Djevojčica Jana (11) koja boluje od spinalne mišićne atrofije vraćala se s obitelji iz Omiša kući kada je, zajedno s još mnogima, zapela u koloni na A1 zbog navijača. Aparate koje koristi su na baterije…

Nitko nema to pravo, zaustaviti promet. Imam dijete na respiratoru. Stojimo sat vremena na autoputu, a ne znamo što se događa, ispričao je Josip Petrić, otac djevojčice Jane (11) koja boluje od spinalne mišićne atrofije za Dnevnik.hr.

Podsjetimo, oko 15 sati zaustavljen je promet na A1 zbog incidenta s navijačima. Došla je policija, sukob su spriječili, no u jednom se trenutku stvorila kolona od čak devet kilometara. U toj koloni je bila i Jana.

Policija mora nešto napraviti protiv drogirane bagre, to nisu navijači, to su teroristi. 2022. je godina, ne ruše balvane, ali maskirani, palice… Policija je trebala jače reagirati, ovo je strašno, kolona je bila preko 20 kilometara, dječica su hodala mokra uz ogradu autoceste, takva neugodna situacija radi frustriranih narkomana”, zgrožen je Petrić, koji ističe kako je situacija za njegovu obitelj bila vrlo teška. Petrići su putovali s godišnjeg odmora u Omišu prema kući u Bratini kod Zagreba.

“Nismo znali koliko će nam trajati baterije na aparatima. Nemaš izbora i sunce prži. Još na sve to u blizini gori šuma uz autoput”, opisao nam je situaciju Petrić.

Kada je na mjesto događaja stigla policija, Petrići su pitali što se događa i tražili da ih preprate na vrh kolone. Jedan policajac bio je izrazito bezobrazan, kaže Josip Petrić, no drugi je reagirao izvanredno. Policajac na motoru upalio je rotaciju i otpratio obitelj na početak kolone.

“U tom trenu osjećate se potpuno nemoćno. Hvala Bogu što je naišao policajac na motoru, nismo ga stigli pitati za ime. Voljeli bismo ga kontaktirati da mu zahvalimo”, kazao je Janin otac.

Kako nam je kazao Petrić, drugi putnici koji su zapeli u koloni pokušavali su zaustaviti kombi otvaranjem vrata svojih vozila, a neki su čak i iskakali pred kombi i pokušavali ga zaustaviti uz povike: “Gdje ćete vi?!”

“Ubuduće moram pratiti kad je neka utakmica da ne idem ni slučajno na cestu”, zaključio je uznemireni otac.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
6.6 ° C
7.2 °
5.1 °
89 %
2.1kmh
20 %
Pet
16 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
26 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: