18.7 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

Vakula: ‘Idućih dana toplije i sunčanije, a za vikend nestabilno vrijeme’

Idućih će dana, prognozira Vakula, biti toplije, a za vikend gotovo posvuda opet i vruće, ali jutra će biti svježa. U unutrašnjosti i maglovita, osobito u petak

Pročitajte još:

Nakon niza kišnih i olujnih dana, četvrtak bi, prema prognozi Zorana Vakule, trebao donijeti dašak sunca i nešto stabilnije vrijeme.

– Četvrtak u Slavoniji, Baranji i Srijemu pretežno suh, sunčan, ali i razmjerno svjež, ujutro ponegdje i maglovit, zatim uz umjerenu naoblaku i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura od 11 do 14 °C, a najviša poslijepodnevna oko 24 °C – prognozirao je Vakula za HRT.

Podjednako za srpanj prilično svježe bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz također mjestimičnu kratkotrajnu maglu pa vedrinu koju će ponegdje prolazno “ukrašavati” mala do umjerena naoblaka, a neki će osjetiti i slab do umjeren jugozapadnjak.

Vjetrovitije će još u noći i ujutro biti u višem gorju te posebice na sjevernom Jadranu, gdje olujni udari bure i tramontane mogu remetiti normalno prometovanje. No, već prijepodne će oslabjeti, a poslijepodne će mjestimice zapuhati jugo. Uz umjeren dnevni razvoj oblaka u gorju te sunčani Jadran temperatura zraka ujutro će biti od 8 do 12 °C, uz more od 15 do 19 °C, a poslijepodne 26, 27 °C, u gorju od 20 do 23 °C.

Unatoč sunčanom, čak većinom vedrom vremenu, vrućina će izostati i gotovo posvuda na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije. Ponegdje i nakon više od 3 tjedna. Ni noć neće posvuda biti topla, ali bit će vjetrovita. Umjerena, često i jaka bura i tramontana oslabjet će tek sutra navečer.

Bura i tramontana pridonijet će umjereno valovitom, često i valovitom moru i na sutra sunčanom jugu Hrvatske, te temperaturi zraka ujutro od 18 do 22 °C, poslijepodne od 28 do 30 °C.

Opet toplije, ali od vikenda i sve nestabilnije

Sljedećih dana toplije, za vikend gotovo posvuda opet i vruće, ali jutra će biti svježa, u unutrašnjosti ponegdje i maglovita, osobito u petak. Vjerojatnost lokalnih pljuskova s grmljavinom u subotu se povećava u gorju i unutrašnjosti Istre, a u nedjelju ne samo gotovo diljem kopnenog područja nego i na sjevernom Jadranu, gdje se sasvim stabilno vrijeme ne može jamčiti ni u subotu. No, prema jugu će se nastaviti od četvrtka novi niz sunčanih dana, koji će ponovno sve češće biti i vrući, za vikend i s posvuda toplim noćima, uz ponegdje umjeren zmorac, u nedjelju vjerojatno prevladavajuće jugo.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
21.7 ° C
21.8 °
18 °
43 %
1.5kmh
0 %
Ned
20 °
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: