7.4 C
Zagreb
Nedjelja, 28 travnja, 2024

ZET uveo veliku promjenu u kupnji karata: Sad karte možete kupiti u aplikaciji

Zagrebački javni gradski prijevoznik upravo je lansirao prvu službenu aplikaciju za kupovanje karata, a u nastavku donosimo detaljne, ali jednostavne upute u pet koraka.

Pročitajte još:

Jeste li posljednjih dana u vozilima javnog gradskog prijevoza u metropoli primijetili naljepnice? QR kod na vratima autobusa i tramvaja nije završio slučajno, dio je to koji je putnicima i prije službenog predstavljanja otkrio da stiže ZET aplikacija! I konačno, danas je predstavljen Moj ZET, prva službena aplikacija gradskog prijevoznika u Zagrebu.

Za početak, aplikaciju je potrebno besplatno preuzeti s Google Play Storea (Android) ili App Storea (iOS). Za jednostavnije korištenje potrebno je aplikaciji omogućiti korištenje lokacije. Aplikacija na temelju lokacije nudi karte koje se mogu kupiti na području na kojem se putnik nalazi.

Kako bi se primilo upozorenje o skorašnjem isteku aktivne karte, potrebno je aplikaciji omogućiti slanje obavijesti. Također, aplikacija je dostupna na hrvatskom i engleskom jeziku. Osim kupnje karata, u aplikaciji se mogu provjeriti i obavijesti o preusmjeravanju prometa, radovima i drugim izmjenama.

Za kupnju karte pomoću aplikacije potrebno je nadoplatiti sredstva u eNovčaniku, od 1 do 50 eura.

Preko aplikacije mogu se kupiti i mjesečni i godišnji pokazi, ali je prije toga profil u aplikaciji potrebno je upariti s MojZET profilom na web portalu ZET.a.

U slučaju kontrole karata u izborniku “Karte”, u gornjem lijevom kutu, odaberite ikonu kontrolora. Na zaslonu se prikazuje QR kod koji će kontrolor očitati svojim uređajem. Na zaslonu se prikazuje informacija o rezultatu kontrole karata.

Zagreb se ovom aplikacijom tako priključio ostalim europskim metropolama koje već odavno koriste aplikacije za kupnju karata za javni prijevoz. ZET je najavio i dodatno ulaganje u sustav jer, nažalost, ni putem ove aplikacije nije moguća provjera voznog reda i pozicije vozila u stvarnom vremenu.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
8.2 ° C
9.9 °
4.1 °
88 %
0.5kmh
0 %
Ned
24 °
Pon
25 °
Uto
25 °
Sri
22 °
Čet
15 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: