6.2 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

IZAŠLI DETALJI UBOJSTVA U RIJECI: Lice žene bilo skroz smrskano navodno šetao gol, nastupao i na televiziji

Pročitajte još:

Svjedoci stravičnog ubojstva koje se dogodilo u nedjelju u Rijeci govore da je napadač rukama nasrnuo svom silom na žrtvu, te ju je tukao i nogama, što joj je lice smrskalo do neprepoznatljivosti, a to je šokiralo istražitelje slučaja, prenosi 24 sata. Uzrok ovakvog ispada još nije poznat.

“Primijetila sam kako gleda u mene, konobar mi je došao i rekao da izađem van jer će i mene ubiti. Nju je cijelu iskasapio”, izjavila je gospođa Vesna, svjedokinja koja je bila u isto vrijeme u kafiću.

U kafiću je bilo i drugih ljudi, kaže, a čula je kako je ubijena u jednom trenutku pitala muškarca hoće li s njom na ručak, na što je on pristao. Na kraju je dodala da je muškarac inače ulični pjevač koji često pjeva crkvene pjesme kod robne kuće Ri.

Navodno je riječ o muškarcu koji je nastupao u jednom hrvatskom talent showu, a društvenim mrežama kruži fotografija na kojoj navodno šeće gol nekoliko sati prije zločina.

Ubojica je uspio pobjeći s mjesta zločina, iz riječkog kafića Pin i, prema izjavi svjedokinje bježao prema Koblerovom trgu. No policija je vrlo brzo stegnula obruč oko njega, te ga uhitila nedaleko od poprišta zločina.

pxl 060222 91821653 ltUrsBO
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Nakon višesatnog očevida izjavu je dala zamjenica županijskog državnog odvjetnika Tea Radovani.

– Ubojstvo se dogodilo unutar kafića od strane muške osobe, na štetu ženske osobe. Osoba za koju se sumnja da je počinitelj je pod nadzorom policije. Kriminalističko istraživanje je u tijeku, a za sada su osnove sumnje da je počinjeno kazneno djelo ubojstva – izjavila je Radovani.

Oglasile se i ženske udruge
Ubojstvo žene ili kako mi u feminističkim organizacijama zovemo, femicid, označava kad je žena ubijena od strane muškarca. Ne znamo što se ovdje točno dogodilo, ne znamo motive ili detalje slučaja. Ono što možemo zaključiti iz ovog je da ponovno svjedočimo tome da žene nisu sigurne kako u privatnim prostorima, očito tako nisu sigurne niti u javnom prostoru, rekla nam je Loredana Zec iz SOS-a Rijeka.

Kako zaštiti žene?
– Jako zanimljivo pitanje jer uvijek podrazumijevamo da žene moraju napraviti nešto da se zaštite. Više bih voljela da pričamo o tome kako spriječiti nasilnike ili o tome kako će se nasilnici kažnjavati za određena djela. Ovdje smo već godinama mogli imati ustanovljen program prevencije ovakvih situacija, mi ga još uvijek nemamo. Tako da apeliram na sve koji donose odluke ili one koji imaju moć da dobro razmisle jer ne možemo pričati o tim stvarima samo kad se nešto ružno desi. Mi moramo imati preventivne programe protiv nasilja i vezane za ravnopravnost spolova od malih nogu. Dakle, da radimo s djecom u vrtićima i u obiteljima kako bi možda u nekom trenutku smanjili broj ovakvih ružnih slučajeva. Što se tiče femicida, ono što mi pratimo su ubojstva žena od bliskih osoba. Jer dolazimo iz udruge koja pruža podršku ženama koje su žrtve partnerskog ili seksualnog nasilja. Vidimo da je taj broj zapravo jako visok. Preko deset žena unazad par godina. Taj broj naravno varira, ali ono što ja stalno govorim je da smo premala država da bi imali ijedan broj žena koje su ubijene kako od strane bliskih osoba tako i od strane nepoznatih muškaraca.
Mi iz organizacije uvijek se jadamo da se o ženama koje proživljavaju nasilje uvijek priča samo kad se neka ovako ružna stvar dogodi. Mi u organizaciji imam jako puno dobrih priča, hrabrih žena koje su otišle od nasilja, koje su progovorile, koje su se izborile za sebe. Moja poruka bi bila svima ako se nalaze u nekom odnosu u koje se osjećaju loše u kojem proživljavaju neku vrstu nasilja da stvarno postoji način da im se pomogne i da im se pruži poruka i da je hrabrost potražiti podršku – zaključila je.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
6.2 ° C
7.2 °
4.8 °
90 %
0kmh
0 %
Čet
13 °
Pet
17 °
Sub
18 °
Ned
23 °
Pon
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: