7.3 C
Zagreb
Srijeda, 24 travnja, 2024

Kaos u zračnoj luci u Kabulu: Američki vojnici pucali u zrak, a ljudi se penju na avione

Pročitajte još:

Tisuće Afganistanaca nahrupile su u nedjelju navečer i u ponedjeljak u zračnu luku u Kabulu u nadi da će uloviti bilo kakav let iz zemlje prije nego što se talibani učvrste na vlasti. Američki vojnici morali su pucati u zrak kako bi rastjerali mnoštvo, a Reuters javlja da ima i mrtvih.

Dramatične snimke iz zračne luke kruže društvenim mrežama. Na pisti je mnoštvo ljudi, a civili se penju po zrakoplovima u nadi da će se nekako ugurati u neki od njih.

“Gomila je bila izvan kontrole”, rekao je izvor Reutersu. “Pucalo se samo zato da se smanji kaos.”

Stotine Afganistanaca zakrčile su zračnu luku pokušavajući se ukrcati u vojne zrakoplove kako bi izašli iz zemlje nakon što su talibani ušli u Kabul u nedjelju.

Zračna luka je pod kontrolom američkih vojnika koji pomažu u evakuaciji osoblja veleposlanstva.

I dok na aerodromu vladaju gužva i kaos jer stotine civila pokušavaju pobjeći iz zemlje zajedno sa stranim državljanima, ulice Kabula osvanule su puste u ponedjeljak ujutro.

Zgrade i uredi su prazni, a dio grada u kojem su bila diplomatska predstavništva potpuno je ispražnjen.

– Nadam se kako su svi izašli – vožnja do zračne luke bila je užasna i neki od nas nisu mislili kako nećemo stići na vrijeme – rekao je britanski sigurnosni radnik za Mirror.

– Kabul je bio prepun prometa i izbjeglica kada su Talibani ušli u grad. Naređeno nam je da se evakuiramo, a sve se tako brzo zbilo – nastavlja.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
oblačno
7.3 ° C
7.7 °
5.4 °
88 %
1kmh
100 %
Sri
8 °
Čet
13 °
Pet
18 °
Sub
19 °
Ned
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: