9.1 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Mostovci objavili: Skupili smo 400.000 potpisa. Tresem se od radosti!

Pročitajte još:

Most je organizirao konferenciju za medije o netom završenom prikupljanju potpisa referendumskih inicijativa “Odlučujmo zajedno” i “Dosta je stožerokracije”. Kazali su da su prikupili 400.000 potpisa.

“Drago nam je reći, obje referendumske inicijative stekle su dovoljan broj potpisa za održavanje referenduma, i više od toga. Pravovaljane potpise donijet ćemo 24. 1. u Sabor”, rekao je predsjednik Mosta, Božo Petrov.

“Skupili smo 400.000 potpisa, tresem se od radosti i uzbuđenja, da smo u prosincu, sami protiv svih, skupili više od 400.000 potpisa”, rekao je Miletić.

“Imamo tri radna dana iza nas, u kojima smo prikupljali i analizirali podatke s terena. Nakon 5. siječnja nastavljamo s obradom podataka”, dodao je i naglasio da će 24. siječnja predati sve provjerene potpise.

Kako je rekao, uvjeti za sakupljanje potpisa bili su vrlo zahtjevni, no uspjeli su.

Na presici su se iz Mosta zahvalili volonterima, pogotovo ženama koje su dale svoje vrijeme i trud za prikupljanje potpisa.

“Želimo istaknuti da se, nakon što smo objavili da smo prikupili potreban broj potpisa, odustalo od odluke kojom bi samo COVID potvrde vrijedile od 4. siječnja. Vidimo i da ministar zdravstva Vili Beroš, suprotno preporukama iz Europe, najavljuje ublažavanje mjera za blagdane. Osim toga, premijer Plenković je nenadano odriješio kesu i najavio financijsku potporu za iseljenike koji se vrate u Hrvatsku”, kazala je Marija Raspudić Selak.

“Sada vidimo da su sve njihove odluke dosada bile političke prirode, a ne zdravstvene. Zbog toga je bitan referendum u kojemu će se građani izboriti za kvalitetnije upravljanje Hrvatskom”, dodala je.

“Osim tog posrednog učinka koji je već sada vidljiv, očekujemo i raspisivanje referenduma i priliku da građani Hrvatske daju svoje mišljenje o upravljanju pandemijom i COVID potvrdama, koje su donesene nestručno, neepidemiološki i diskriminirajuće, što je razlog zbog kojih ih treba ukinuti”, rekla je.

“Imamo jasnu poruku građana Hrvatske da žele da ih se pita o upravljanju zemljom tijekom epidemije. U zakonu postoji mogućnost da premijer raspiše savjetodavni referendum i vidi što građani misle o ovim pitanjima, ali on je to izbjegao učiniti. Poruka građana je nedvosmislena, žele da ih se pita, jedini tko je gluh na to je premijer Andrej Plenković, koji sve više razgolićuje svoje diktatorske osobine”, naglasila je Selak Raspudić.

Ova inicijativa bila je munjevita reakcija nastala u roku od sedam dana od objave uvođenja covid-potvrda”, rekao je Nino Raspudić.

“Mnoga je zvijer ostavila trag na ovome snijegu referendumske inicijative”, rekao je Raspudić.

“Mi ćemo predati pravovaljane potpise i tu neće biti nikakve dvojbe. Danas želim poručiti našim volonterima, svim građanima Republike Hrvatske koji nas podržavaju, da mogu mirno proslaviti Božić. Mi referendum imamo, a ako kojim slučajem nekim mahinacijama ovi na vlasti pokušaju zaustaviti taj referendum, ja im to ne bih preporučio”, rekao je Nikola Grmoja.

Ne bi se trebali bojati naroda, s narodom bi trebali razgovarati, narod bi trebali pitati, ne samo svake četiri godine kad su izbori. Ova vlast i sve vlasti u Hrvatskoj boje se referenduma, rekao je Grmoja.

Podsjetimo, potreban broj potpisa za raspisivanje referenduma iznosi 368.446.

Mostovci su, podsjetimo, zadnjih nekoliko dana govorili da su prikupili dovoljan broj potpisa, no, dok vladajući izražavaju sumnju u prikupljeni broj, Most je izrazio bojazan da će biti pokradeni.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
8.7 ° C
11.5 °
6.1 °
82 %
2.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: