15.9 C
Zagreb
Petak, 29 ožujka, 2024

Ništa od Tuđmana i Tesle: Završeno glasovanje za izgled hrvatskog eura

Pročitajte još:

zbor hrvatskih simbola za buduće kovanice eura ušao je u samu završnicu. Ocjenjivanje je službeno zatvoreno i za nekoliko dana između pet simbola, koji su ušli u finale, odabrat će se tri koja će predstavljati Hrvatsku na kovanicama.

Simboli za kovanice eura odabrat će se između kune, zemljopisne karte Hrvatske, glagoljice, Dubrovnika i hrvatskog grba.

Gotovo 50 tisuća građana glasalo je za svoje favorite putem internetske stranice Hrvatske narodne banke. Neki bi glagoljicu jer je naše prvo pismo, neki kartu i šahovnicu jer su im najbliži, no neki su imali i nove, svoje prijedloge, piše Dnevnik.hr.

I dodatni prijedlozi će se uzeti u obzir, potvrdio je guverner HNB-a Boris Vujčić. “Definitivno onaj motiv koji je bio najčešće predložen će ući u obzir da dođe na kovanicu hrvatskoga eura“, zaključio je.

HNB-ova komisija će do kraja tjedna izabrati konačne simbole te one koji će biti na kojoj kovanici. Odmah će raspisati i natječaj za umjetnike koji trebaju osmisliti izgled samih kovanica s odabranim motivima.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
18.9 ° C
19.9 °
14.1 °
57 %
4.1kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
23 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
17 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: