6.4 C
Zagreb
Subota, 20 travnja, 2024

Nova žarišta postale su – škole: U županiji je 145 pozitivnih učenika, od toga ih je više od 1800 u samoizolaciji

Pročitajte još:

Otkako su otvorene terase, zbog nepridržavanja mjera na popisu inspektorata i policije je 30-ak ugostiteljskih objekata
Treći dan zaredom Hrvatska ima više od tisuću novozaraženih što je 45 %-tni skok na tjednoj razini. Nacionalni stožer zbog toga od lokalnih stožera traži stroži nadzor ugostiteljskih objekata.

Luka Brčić, načelnik stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i Tomislav Đonlić, županijski pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport održali su jutros konferenciju za medije na kojoj je glavna tema bila odluka o organizaciji nastave u osnovnim i srednjim školama na području županije.

– U Splitsko-dalmatinskoj županiji na današnji dan je 145 učenika pozitivno na Covid infekciju. Više od 1800 učenika je u samoizolaciji što znači više od 80 razrednih odjela, od toga 51 razredni odjel su učenici srednjih škola.

U postotku zaraženosti, imamo više od 50 posto zaraženih učenika u srednjim školama što nas je u suradnji s epidemiolozima dovelo do zaključka da dva tjedna nastavu u srednjim školama pokušamo organizirati tako da učenici od 1. do 3. razreda prate nastavu na daljinu po modelu C, dok će učenici završnih razreda nastavu pratiti u školi po modelu A – objasnio je pročelnik Đonlić.

Dodao je kako su mišljenja, a to su njihovi podaci i pokazali, da su učenici srednjih škola, koji po prirodi imaju više socijalnih kontakata i participiraju u javnom linijskom prijevozu, izloženiji mogućnosti zaraze i prenošenja.

Stožer civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije u četvrtak je donio Uputu po kojoj će učenici od 1. do 3. razreda srednjih škola od 22. ožujka do 2. travnja nastavu pratiti na daljinu, po modelu C, a ne kao dosad, u školi.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 254 507 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 5726 preminulo, ukupno se oporavilo 242 665 osoba od toga 554 u posljednja 24 sata. U samoizolaciji je trenutno 20 528 osoba. Do danas su ukupno testirane 1 454 984 osobe, od toga 7 619 u posljednja 24 sata.

Kako će od ponedjeljka raditi škole
N1 televizija donosi pregled odabranih modela rada po županijama od 22. ožujka:

Zagrebačka županija
– nastava u osnovnim i srednjim školama kojima je osnivač Zagrebačka županija organizira se prema Modelu A.

Krapinsko-zagorska županija
– za učenike srednjih škola nastava će se održavati prema Modelu B, odnosno kombinaciji nastave po Modelu A i C, izuzev učenika završnih razreda srednjih škola (trogodišnjih, četverogodišnjih i petogodišnjih programa) za koje će se nastava održavati po Modelu A.

Sisačko-moslavačka županija
– srednje škole će raditi po Modelu A – 8 srednjih škola, po Modelu B – 3 srednje škole, po Modelu A/C (1. i 2./ 3. razred po Modelu C, a svi završni razredi rade po Modelu A) – 3 srednje škole te po modelu A/B/C – 1 srednja škola.

Karlovačka županija
– u svim osnovnim i srednjim školama nastava će se izvoditi prema Modelu A (nastava u školi).

Varaždinska županija
– nastava će u osnovnim i srednjim škola od 22. ožujka 2021. godine biti organizirana po Modelu A (nastava u školi).

Koprivničko-križevačka županija
– nastava u srednjim školama bit će organizirana po Modelu A (nastava u školi), izuzev samo jedne škole osnivača Grada Križevaca (Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci) u kojoj se odvija po modelu B.

Bjelovarsko-bilogorska županija
– nastava za sve razrede srednjih škola će se odvijati po Modelu A (nastava u školi).

Primorsko-goranska županija
– nastava za sve razrede srednjih škola će se odvijati po Modelu C (nastava na daljinu), osim završnih razreda, maturanata i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu u školama i kod poslodavaca koji će provoditi nastavu po modelu A (nastava u školi).

Ličko-senjska županija
– Od ukupno 5 srednjih škola na području Ličko-senjske županije (osnivač Ličko-senjska županija):

• 4 srednje škole će izvoditi nastavu po modelu A-nastava u školi,

• 1 škola i to Srednja škola Otočac, zbog pogoršavanje epidemiološke situacije na području grada Otočca, od dana 18. ožujka 2021. godine izvodi nastavu po modelu C – nastava na daljinu, dakle i idući tjedan.

Virovitičko-podravska županija
– nastava će u osnovnim i srednjim škola od 22. ožujka 2021. godine biti organizirana po Modelu A (nastava u školi).

Požeško-slavonska županija
– Sve osnovne i srednje škole će nastavu provoditi prema Modelu A.

Brodsko–posavska županija
– Od 22.3. osnovne i srednje škole Brodsko-posavske županije u slijedećem tjednu nastavu i dalje pohađaju po modelu A.

Zadarska županija
– Sve srednje škole će nastavu provoditi prema Modelu A.

Osječko-baranjska županija
– Sve osnovne i srednje škole u Osječko-baranjskoj županiji od 22. ožujka organiziraju nastavu po A modelu, osim OŠ Hinka Juhna Podgorač koja organizira nastavu po modelu A za učenike razredne nastave, a za učenike predmetne nastave organizira nastavu po modelu B. Glazbena škola Franje Kuhača Osijek organizira nastavu po sva tri modela (A;B, C).

Šibensko-kninska županija
– Od 22. ožujka do 1. travnja 2021. godine za učenike osnovnih škola od 5. do 8. razreda nastava će se odvijati prema Modelu C (nastava na daljinu), a za učenike od 1. do 4. razreda nastava će se odvijati prema Modelu A (nastava u školi).

– Za sve učenike srednjih škola nastava će se odvijati prema Modelu C osim učenika završnih razreda strukovnih škola i maturanata, kao i učenika koji su obvezni obavljati stručnu praksu kod poslodavaca te učenika umjetničkih škola (individualna nastava) za koje bi se nastava provodila prema Modelu A (nastava u školi).

Vukovarsko-srijemska županija
Sve osnovne i srednje škole kojima je osnivač županije će nastavu provoditi prema Modelu A.

Splitsko-dalmatinska županija
– Od 22. ožujka do 2. travnja 2021. godine nastava će se za učenike od 1. do 8. razreda osnovne škole izvoditi u školi (Model A). Za učenike završnih razreda srednjih strukovnih škola i gimnazija nastava će se izvoditi u školi (Model A) dok će se nastava za učenike od 1. do 3. razreda srednjih škola nastava izvoditi na daljinu (Model C)

Istarska županija
– Od 22. ožujka 2021. godine do 1. travnja u svim osnovnim školama nastava za predmetu nastavu, više razrede osnovnih škola od 5. do 8. razreda odvijat će se prema Modelu C (nastava na daljinu). U svim srednjim školama nastava će se odvijati prema modelu C, nastava na daljinu, osim za maturante koji će imati nastavu prema modelu A. U svim osnovnim školama nastava u razrednoj nastavi, nastavlja će se odvijati za niže razrede od 1. do 4. prema modelu A.

Dubrovačko-neretvanska županija
– Od 22. ožujka učenici osnovnih škola od 1. do 8. razreda s područja Grada Dubrovnika i općina Konavle i Župa dubrovačka pohađaju nastavu po modelu C.

– Učenici završnih razreda srednjih škola s područja Grada Dubrovnika, odnosno učenici 4.-tih razreda srednje škole (ili u nekim slučajevima 5.-ih razreda) te učenici 3.-ih razreda trogodišnjih obrazovnih programa u strukovnim škola nastavu pohađaju redovno (model A).

– Učenici ostalih razreda srednjih škola s područja Grada Dubrovnika nastavu pohađaju on line (model C).

– Učenici svih ostalih osnovnih i srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije nastavu pohađaju redovno (model A) osim 3 odjeljenja (1A, 1B i 2B) Srednje škole Vela Luka koji nastavu 4 dana u tjednu pohađaju u školi, a po jedan dan nastavu na daljinu (model B).

Međimurska županija
– Od ponedjeljka 22. veljače 2021. svi učenici srednjih škola nastavljaju pratiti nastavu po MODELU A.

Grad Zagreb
– Od 22. ožujka 2021. nastava za sve učenike redovnih i umjetničkih osnovnih i srednjih škola Grada Zagreba organizirati prema modelu A, izuzev 2 osnovne i 7 srednjih škola:

• Centar Goljak – model B
• OŠ Malešnica – 18.03. do 1. 04. 2021. model A (razr. nastava) i model C (predmetna nastava)
• Srednja škola – Centar za odgoj i obrazovanje – model B
• Prehrambeno-tehnološka škola – model B
• Škola za medicinske sestre Vrapče – model B
• Škola za medicinske sestre Mlinarska – model B
• Agronomska škola – model B
• Drvodjeljska škola – model B
• Glazbeno učilište Elly Bašić – model B

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
7.6 ° C
8.8 °
5.3 °
60 %
1kmh
0 %
Pet
8 °
Sub
10 °
Ned
10 °
Pon
12 °
Uto
6 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: