5.4 C
Zagreb
Subota, 27 travnja, 2024

Okružen naoružanim talibanima: Ne bojte se, kaže voditelj. A oko njega talibani s kalašnjikovima

Pročitajte još:

Naoružani talibani stoje iza prestravljenog voditelja kojeg su natjerali da ljudima kaže da se ne boje. Nevjerojatno, komentirao je snimku iranski novinar Masih Alinejad

Politička debata na televiziji uživo. Naoružani vojnici prate što će voditelj reći. Surealno.

Napisala je to BBC-jeva dopisnica Yalda Hakim nakon što su talibani okružili voditelja dok je čitao njihov proglas na afganistanskoj televiziji.

Snimka prikazuje voditelja koji govori gledateljima da ne trebaju strahovati, dok iza njega stoje naoružani talibani. Voditelj izgleda preplašeno. Mediji javljaju da je voditelja okružilo najmanje osmero talibana te da je čitao unaprijed napisan tekst.

“S naoružanim talibanskim borcima koji stoje iza njega, voditelj programa Peace Studio afganistanske televizije kaže da Islamski emirat (naziv koji talibani koriste) želi da javnost ‘surađuje s njim i ne treba ga se bojati'”, objavio je BBC-jev novinar Kian Sharifi na Twitteru.

Prošlog je tjedna Deutsche Welle objavio da su talibani ubili rođaka jednog od njegovih novinara. DW navodi i da su talibani upali u kuće troje novinara. Novinara Tolo Newsa i snimatelja talibani su napali dok su snimali izvještaj u Kabulu.

Reporteri bez granica objavili su da je dosad zabilježeno najmanje sedam napada na novinare od dolaska talibana na vlast.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
magla
6.1 ° C
7.2 °
2.5 °
89 %
0.5kmh
7 %
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
25 °
Uto
23 °
Sri
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: