13.7 C
Zagreb
Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Ovo je lažni video Zelenskog u kojem objavljuje kapitulaciju

Pročitajte još:

Voditelj službe za sigurnosne protokole u Meti, tvrtki u čijem su vlasništvu Instagram i Facebook, izjavio je da su primjetili i uklonili lažnu video objavu u kojoj ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij poziva svoje vojnike na kapitulaciju.

Lažni video je najvjerojatnije napravljen pomoću “deep fake” tehnologije, što će, ako bude potvrđen, biti prvi incident takve vrste tijekom rata u Ukrajini.

“Naša ekipa je identificirala i uklonila ‘deep fake’ video koji prikazuje predsjednika Zelenskija kako objavljuje izjavu koju nikada nije dao. Pojavio se na kompromitiranoj mrežnoj stranici i potom se proširio internetom”, objavio je na Twitteru Nathaniel Gleiche.

“Brzo smo pregledali i uklonili taj video jer krši naš pravilnik protiv zavaravajućih i manipulirajućih medija, a na to smo upozorili i ostale na našim drugim platformama.”

Lažni video u kojem Zelenskij govori ljudima da polože oružje, loše je napravljen i lako ga je prepoznati.

Sve je veća zabrinutost zbog mogućeg korištenja “deep fake” tehnologije u svrhu manipulacije i utjecaja na mišljenje javnosti.

Iako ovaj lažni video ne bi trebao imati značajan utjecaj, mogao bi biti pokazatelj onoga što bi se moglo češće događati u nadolazećem razdoblju.

- Reklama-

Najnovije vijesti:

Povijesna odluka za Dinamo: Zajec je predsjednik Dinama! Skender dopredsjednik, izabran IO

Velimir Zajec novi je predsjednik Dinama! Na Skupštini je prisustvovalo 52. člana, osam iz liste 35 nije se pojavilo. Za...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.6 ° C
14.9 °
11.8 °
80 %
3.6kmh
0 %
Pet
21 °
Sub
24 °
Ned
20 °
Pon
21 °
Uto
11 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9141
GBP
1,1741
CHF
1,0426
CNY
0,1272
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: