15.8 C
Zagreb
Utorak, 16 travnja, 2024

Pobuna vozača Ubera! ‘Što je ovo? Vožnju koju inače plaćam 23, jutros sam platio 46 kuna!’

Pročitajte još:

Od jutros od 7 do 10 sati traje štrajk većine od oko 2000 zagrebačkih vozača Ubera, jer prošli tjedan nisu dobili novac u uobičajenom ritmu isplate, početkom tjedna

Pa kaj se događa s Uberom! Vožnja koju inače Uberom u Zagrebu plaćam 23 kune, jutros je ni manje ni više nego 46, žali nam se nezadovoljni Zagrepčanin koji na dnevnoj bazi koristi ovu taksi apliakciju.

“Jutros u 7 počeo je štrajk vozača, a trajat će do 10 sati. Ne znamo koliko ih se točno pridružilo štrajku, ali sudeći po aplikaciji, povećanim cijenama i manjem broju dostupnih vozača, odaziv je dobar u cijeloj zemlji”, kazala je za Dnevnik.hr Iva Filipović, tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi.

U Uberovoj aplikaciji je, pak, vidljivo da su cijene tek nešto više od uobičajenih što bi značilo da je potražnja veća od ponude vozača, odnosno da je dio vozača u štrajku. Nije poznato koliko je točno vozača u štrajku, a u 10 sati bi se trebali oglasiti i sami prosvjednici.

“Taj podatak je nemoguće izvući jer je nemoguće izvući točan broj radnika koji radi preko Uber platforme. Ipak, brojni partneri su nam se obratili i podupiru nas, a koliko vidim po korisničkoj aplikaciji – mali je broj vozača na cesti”, kaže Filipović.

“Želimo poslati Uberu poruku da se ne slažemo s njihovim ponašanjem i u 10 sati je konferencija za medije ispred Uberovog ureda u Radničkoj gdje će sindikati iznijeti svoje zahtjeve prema Uberu”, rekla je Filipović te nam naknadno javila kako je plaća sjela u 8 sati, ali da se s bojkotom aplikacije nastavlja.

Tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi (SRDP) Iva Filipović štrajk je najavila ovog vikenda istaknuvši da su vozači taksija izgubili strpljenje jer ni jednom u cijeloj Hrvatskoj prošlog utorka, kako je to uobičajeno, na račun nije sjela isplata Ubera.

Filipović je upozorila da će se štrajk održati neovisno o tome hoće li im novac biti isplaćen u ponedjeljak te je upozorila na problem izostanka ikakve ljudske komunikacija s predstavnicima tvrtke.

“Jednostavno ne postoji način na koji se može pričati s nadležnom osobom. Mi ne znamo tko su ti ljudi. Jedina mogućnost komunikacije odvija se preko aplikacije te nam svima stigne automatizirani odgovor korisničke službe”, kazala je Filipović za Večernji list, opisujući da se vozači osjećaju kao “automatizirani roboti”.

Iz Ubera su u subotu priopćili da isplate kasne zbog greške u sustavu lokalne banke, a da će vozači vidjeti novac na računu do ponedjeljka.

“Još jednom se ispričavamo zbog tehničkog problema, zarade će vozačima biti vidljive na njihovim bankovnim računima najkasnije do ponedjeljka. Potpuno smo predani našoj zajednici vozača i radimo na tome da ovu situaciju riješimo u najkraćem mogućem roku”, poručili su u priopćenju iz Ubera.

Kako nam je kazala Filipović, u ponedjeljak ujutro zaista je vozačima sjela uplata.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
16.4 ° C
19.3 °
15.8 °
65 %
5.7kmh
0 %
Uto
16 °
Sri
10 °
Čet
12 °
Pet
14 °
Sub
16 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: