13 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Policajci uhitili učiteljicu zbog covid-potvrde, vezali su je. Poslali su objašnjenje

Pročitajte još:

Policija tvrdi da je 33-godišnja učiteljica vikala i galamila te na silu pokušala ući u školu bez covid-potvrde

Danas se društvenim mrežama proširila snimka privođenja jedne učiteljice škole u Slavonskom Brodu. Dvojica policajaca učiteljici su stavili lisice na ruke. Obrađena je u policijskoj postaji, a potom puštena na slobodu.

Policija navodi kako je dobila dojavu da učiteljica ometa ulazak učenika u školu te da ni sama ne ispunjava uvjete potrebne da bi ušla.

Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti.

“Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod rano jutros su zaprimili dva poziva za intervencijom na prostoru osnovne škole na području Garčina. U jednom pozivu odgovorna osoba osnovne škole traži dolazak policije budući da dvije osobe ometaju nesmetan ulazak djece na nastavu, dok u drugom pozivu osoba traži dolazak policije jer joj se onemogućava ulazak u školu.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja obavljen je razgovor s jednom od dojaviteljica, ali je utvrđeno i da 33-godišnjakinja narušava javni red i mir budući da je vikala, galamila i nasilno pokušavala ući u ustanovu, iako je ranije kontrolom ustanove utvrđeno kako ne ispunjava uvjete za ulazak sukladno Odluci o uvođenju posebne sigurnosne mjere obveznog testiranja državnih dužnosnika, državnih službenika i namještenika, službenika i namještenika u javnim službama, službenika i namještenika u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi te zaposlenika trgovačkih društava i ustanova.

“Policajci su je prvo upozoravali pa izdali naredbu, nastavila je vikati i galamiti”
Nezadovoljna dotadašnjim postupanjem policijskih službenika – koji su prvo upozoravali, a potom i izdali naredbu da prestane s narušavanjem javnog reda i mira – 33-godišnjakinja je nastavila narušavati javni red i mir vikom i galamom te su je policijski službenici uporabom tjelesne snage i sredstava za vezivanje doveli u policijsku postaju na daljnje provođenje kriminalističkog istraživanja.

U službenim prostorijama 33-godišnjakinja je liječnički pregledana te je utvrđeno kako prilikom policijskog postupanja nije ozlijeđena. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 33-godišnjakinja je puštena te će protiv nje biti podnijet optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, priopćila je policija.

Ravnateljica: Pozvala sam policiju zbog ponašanja nepoznatih osoba
Svoju verziju događaja lokalnom portalu SBplus ranije danas ispričala je ravnateljica škole Danijela Erić.

“Jučer je u Klokočevik na nastavu došla vjeroučiteljica koja prije ulaska u zgradu škole nije željela predočiti potrebnu dokumentaciju. Pitali smo je ima li covid-potvrdu, potvrdu o preboljenju ili negativan test, no nije nam na uvid dala ništa od toga. Dalje smo samo nastavili raditi svoj posao. Prema uputama Ministarstva, Odluci Stožera, uputama Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, nismo je mogli pustiti u zgradu škole”, rekla je za SBplus ravnateljica škole Danijela Erić.

“Imali smo spremnu službenu bilješku za takve slučajeve, kada osobe dođu na radno mjesto, ali ne prilože potrebnu dokumentaciju, odnosno kada im zbog toga nije omogućen ulazak na posao. Jučer su se u krugu škole našle i nepoznate osobe, a zbog njihova ponašanja bila sam prisiljena pozvati policiju. Podršku je vjeroučiteljici jučer ispred Područne škole u Klokočeviku pružila i nastavnica Likovne kulture iz matične škole u Garčinu pa smo pretpostavili da će i danas biti sličnih situacija, no nismo ni slutili da bi mogle završiti uhićenjem”, rekla je Erić.

“Nastavnica likovnog me pitala otkud mi pravo da je pitam za potvrde”
Ujutro je nastavnica Likovne kulture trebala od pola osam imati nastavu u Garčinu. Procedura je na ulasku u školu bila jednaka. Snimala me mobitelom na ulazu, pitala otkud mi pravo da je pitam za potvrde”, navela je ravnateljica.

“Pokušala sam na smiren način još jednom pojasniti svoje obveze i sve odraditi prema gore spomenutim uputama. U krug škole i danas su ponovo došli meni nepoznati ljudi. Nastavnica je pokušala ući u školu i na druga vrata te sam je u tomu spriječila. Nakon toga sam pozvala policiju. Iako sam joj to nudila, bilješku nije potpisala”, ispričala je ravnateljica.

“Policija me nakon toga uputila neka se vratim u školu, kazavši kako će oni riješiti situaciju pred zgradom. Što se dalje događalo, ja ne znam, ali dok sam bila prisutna, nastavnica je čitavo vrijeme snimala policijske službenike. Oni su je desetak puta opomenuli da to ne smije činiti te da im se ne obraća na grub način, no očigledno ih nije poslušala. Djelatnici se ne moraju cijepiti, ali moraju se testirati. Uistinu smo učinili sve kako bi sustav funkcionirao, svima izlazimo u susret, ali – slagali se mi s tim privatno ili ne – pravila moramo poštovati želimo li ući na radno mjesto”, zaključila je ravnateljica.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.5 ° C
15.5 °
8.6 °
75 %
1kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
20 °
Čet
20 °
Pet
14 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: