16.5 C
Zagreb
Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Sindikat srednjih škola: “Vlada prisilnim cijepljenjem neće učiniti previše, građani će se još samo više pobuniti”

Pročitajte još:

‘Mišljenja smo da se prisilnim cijepljenjem neće učiniti previše. Štoviše, postoji mogućnost još većeg otpora dijela građana‘

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske izvijestio je u petak kako je dio zaposlenika uznemirila informacija da bi Vlada mogla uvesti obvezno cijepljenje protiv covida-19 te ističu kako prisilno cijepljenje može izazvati veći otpor dijela građana.

Kažu kako je njihov stav o obvezi cijepljenja za djelatnike u obrazovanju nedvosmislen te smatraju da je cijepljenje pravo, a ne obveza.

Razumijemo potrebu vlade RH da svim sredstvima pokušava obuzdati pandemiju, koja razdire ekonomiju, a osobito razorno djeluje na društveni život naših građana. Mislimo da se prisilnim cijepljenjem neće učiniti previše. Štoviše, moguć je još veći otpor dijela građana.

Traže testiranje putem sline
Samo potpunim, cjelovitim, kvalitetnim informacijama i znanstvenim pristupom možemo dio građana koji još imaju dvojbe oko cijepljenja uvjeriti u njegovu nužnost.

Do sada nas nitko nije kontaktirao iz vlade RH vezano za ovo pitanje, pa nismo imali priliku čuti ni prijedloge ni argumentaciju, ali ni iznijeti svoje stavove o tom pitanju. Ako bude prilike, iznijet ćemo prijedlog da se testiranje vrši pomoću testa sline. Naravno, sve je to na razini informacija dobivenih iz medija.

Svakako, ako poslodavac uvede obvezu testiranja zaposlenih u obrazovanju, to mora ići na teret poslodavca koji tu obvezu uvodi, a ne zaposlenika.

Nezavisni sindikat zaposlenih u srednjim školama Hrvatske prati situaciju i reagirat će čim bude potrebno”, stoji u priopćenju.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
13.6 ° C
17.2 °
10.1 °
78 %
1.5kmh
0 %
Pon
25 °
Uto
24 °
Sri
21 °
Čet
21 °
Pet
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: