14.5 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Splitski profesor otkriva: Najpoznatija zviždačica u Hrvatskoj je kći bivšeg rektora Sveučilišta u Mostaru

Pročitajte još:

Maja Đerek, djevojačkog prezimena Kordić, kći je prof. dr. Zdenka Kordića, koji je bio rektor Sveučilišta u Mostaru. Poslije je prešao u Split i bio redovni profesor na Strojarskom fakultetu te redovni profesor na Prometnom fakultetu u Zagrebu

Bivša zaposlenica državnih nekretnina Maja Đerek, svojim je medijskim istupima, a u kojima je govorila o silnim nepravilnostima u toj tvrtki, pokrenula pravu lavinu u Hrvatskoj.

Podsjetimo, Maja Đerek javno je ukazala na nepravilnosti o kojima je, kada je radila, obavještavala sve svoje nadležne, no nikada od nikog nije stigao odgovor, niti su se oni tim problemima bavili. Zbog svega toga sada se našla na udaru HDZ-a, a o Đerek je za Slobodnu Dalmaciju govorio njezin bivši profesor povijesti, Ivan Jujnović iz Splita.

– Maja Đerek, djevojačkog prezimena Kordić, kći je prof. dr. Zdenka Kordića, koji je bio rektor Sveučilišta u Mostaru. Poslije je prešao u Split i bio redovni profesor na Strojarskom fakultetu te redovni profesor na Prometnom fakultetu u Zagrebu. Za vrijeme rata bili su prognanici jer su u Mostaru stanovali na istočnoj strani i ostali su bez stana pa su stanovali u hotelu “Lav”. Mala Maja išla je u školu Strožanac, gdje sam joj bio profesor.

Bila je superodlikašica, daleko najbolja u razredu, vrlo skromna i spremna pomagati slabijima. Na satovima je bila vrlo aktivna u diskusijama, često tumačeći povijesne procese mimo oficijelnih stavova, dajući im neka svoja saznanja i mišljenja ili sudove o nekim događajima i procesima koji su je nervirali. Njezina je obitelj bila vrlo poštena, njezin pokojni otac oličenje je ljudskosti i poštenja, a često je bio ismijavan da se nije snašao. Nije imao ni auto, kritizirao je skorojeviće i nije bio omiljen među njima. Maja je, mogu slobodno reći, preslika oca, kako fizički, tako i intelektualno – kazao nam je Jujnović o svojoj nekadašnjoj učenici, koja je trenutačno najpoznatija “zviždačica” u državi.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
blaga naoblaka
14.5 ° C
14.8 °
12.1 °
77 %
5.1kmh
20 %
Pet
15 °
Sub
21 °
Ned
23 °
Pon
23 °
Uto
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9287
GBP
1,1655
CHF
1,0260
CNY
0,1283
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: