20.7 C
Zagreb
Petak, 10 svibnja, 2024

Buknuo veliki požar u BiH tvornici u Bihaću: ‘Zatvorite prozore, ne idite van na otvoreno!’

Pročitajte još:

Jutros rano u Bihaću izbio je požar u tvornici toplinskih izolacija Austrotherm.

– Planulo je oko 7 ujutro i bilo je vidljivo iz svih djelova Bihaća, iako se tvornica nalazi izvan grada. Sve vatrogasne i policijske ekipe su na terenu, a gradom odjekuju sirene – ispričao nam je čitatelj 24sata iz Bihaća.

Adnan Beganović, glasnogovornik MUP-a Unsko-sanskog kantona kazao je za N1 da su policijske i vatrogasne ekipe na terenu i da se nastoji ugasiti vatra.

– Nemamo nikakvih detalja o nastanku i uzroku požara. Dojavu smo dobili prije pola sata i uputili smo policijske patrole na teren gdje se nalaze i vatrogasci te nastoje ugasiti vatru kako se ne bi dalje širila. Nije još poznato ni ima li ozlijeđenih, a to će se znati nakon što se obuzda vatra i obavi očevid – rekao je Beganović.

Crni gusti oblak dima nadvio se iznad tog područja.

“Odmah po prijemu dojave na teren su se uputile sve raspoložive snage jedinica za gašenje. Do sad u gašenju požara učestvuje 20 vatrogasaca s pet vatrogasnih vozila. Ovim putem obaviještavamo mještane naselja Turija, Vrsta, Izačić, Kamenica, Vikići, Bugar, Gata i Zlopoljac da zbog velike količine dima izbjegavaju do daljnjeg boravak na otvorenom, te da zatvore prozore na obiteljskim kućama i ostalim objektima stanovanja. Prema do sad dostupnim podacima na sreću nema povrijeđenih ili stradalih osoba, ali je na objektu pričinjena velika materijalna šteta”, piše u priopćenju Civilne zaštite Grada Bihaća.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
19.8 ° C
20.1 °
19.3 °
52 %
2.1kmh
0 %
Pet
20 °
Sub
23 °
Ned
24 °
Pon
23 °
Uto
19 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9280
GBP
1,1629
CHF
1,0245
CNY
0,1284
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: