11.6 C
Zagreb
Petak, 3 svibnja, 2024

Na prosvjedu u Beogradu napadnut novinar N1

Srpskog novinara Mladena Savatovića napao je muškarac od otprilike 35 godina. Unio mu se lice, povlačio ga za ruku i prijetio mu...

Pročitajte još:

Reporter srpske N1 televizije Mladen Savatović napadnut je večeras dok je izvještavao s prosvjeda u centru Beograda, javlja N1 Srbija.

“Čekali smo posljednje uključenje uživo, kada su studenti krenuli prema 29. novembra, stajali smo između zgrade RIK i Predsjedništva, i u trenutku dok sam čekao da me ponovo prozovu, prišao mi je muškarac od oko 35, 40 godina i počeo mi dobacivati nešto nerazumljivo, tipa ‘foks, foks’“, prepričao je.

Savatović ga je upitao što mu treba, a on je odgovorio nešto vezano za N1 BiH, na što mu je novinar odgovorio da nije iz N1 BiH.

“Odradio sam svoje uključenje, suzdržavao koliko sam mogao jer to je bila stresna situacija, i potom mu rekao da će mu ‘murija’ doći čim ih budem pozvao, jer se radi o ometanju i verbalnom napadu na novinara koji radi svoj posao. Obično se u ovakvim situacijama mi trudimo da budemo suzdržani, nekada procijenimo da kada se pokažu zubi, da niste netko koga se lako zastraši, osobe se udalje. To su rijetke situacije, obično nam građani prilaze da se zahvale za posao koji radimo“, rekao je Savatović.

Međutim, ovaj muškarac je bio uporan, dodaje.

„Krenuo mi se unositi u lice, prijetiti mi, jednom me je uhvatio za desnu ruku, i tako nekoliko puta. Odlazio je i vraćao se. Ova posljednja 24 sata bila su veoma stresna za nas reportere na terenu, izmoreni smo. I ja sam bio malo ironičan i ciničan prema njemu, ali nema opravdanja da se netko ovako ponaša“, rekao je Savatović.

N1 je objavio integralni, nemontirani video ovog incidenta. Na snimci se vidi da je u jednom trenutku muškarac zamahnuo šakom prema reporteru uz povike: “Hoćeš da te udarim?” Vide se i građani koji prilaze i pokušavaju urazumiti podivljalog čovjeka.

“I ja sam reagirao u afektu, ali sve vrijeme sam mislio da će se on urazumiti ako zaprijetim policijom ili ‘pokažem zube’. Pozvali smo policiju koja je došla poslije 10-ak minuta. Bio je tu pripadnik osiguranja Predsjedništva, ali on je rekao da nije mogao reagirati. Dali smo izjavu i sutra bi trebali podnijeti prijavu. Policija nam je rekla da će pokušati na osnovu snimke pronaći i procesuirati počinitelja, kazao je Savatović.

On zaključuje da ovakve situacije treba istjerati do kraja, da ne bi bilo kome palo na pamet da prilaze novinarima dok rade svoj posao, a takva događanja tijekom ovih osam dana prosvjeda zabilježena.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
11.6 ° C
12.6 °
10.8 °
88 %
1kmh
0 %
Pet
12 °
Sub
20 °
Ned
23 °
Pon
22 °
Uto
23 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9316
GBP
1,1692
CHF
1,0244
CNY
0,1287
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: