10.8 C
Zagreb
Četvrtak, 25 travnja, 2024

Nakon 11 godina McDonald’s zatvara svoje restorane u Bosni i Hercegovini

Zatvaraju svoja tri restorana u Sarajevu i dva u Mostaru

Pročitajte još:

Lanac restorana brze hrane McDonald’s u subotu će, nakon punih jedanaest godina, prestati s radom u Bosni i Hercegovini (BiH), budući da je ta kompanija oduzela licencu za rad tamošnjoj franšizi zbog niza skandala.

“Da, istina je. McDonald’s prestaje s radom od subote zbog niza problema. Portali su naveli točnu informaciju”, rekao je za Hinu donedavni zaposlenik lokalne franšize McDonald’sa.

Duhovanja za najam prostora
Problemi su nastali kada je Županijski sud u Sarajevu zbog dugovanja za najam početkom prosinca naložio povrat Raiffeisen banci jednoga prostora u kojemu se nalazio McDonald’s restoran. Lokalni mediji su naveli kako se radi o dugovanju od pola milijuna eura.

Raiffeisen banka je potvrdila da su dobili presudu protiv kompanije Gliese 581g, koja je bila lokalna franšiza McDonald’s, no nisu objavili koliko je iznos duga u pitanju.

Nepravilnosti i kriminal
N1 televizija je navela da je nakon te presude i niza utvrđenih nepravilnosti i kriminala, uprava kompanije za Europu McDonald’s raskinula ugovor s lokalnom franšizom, zbog čega se niz restorana kojesu otvorili u Sarajevu i Mostaru zatvara od subote.

Portal Raport, pak, navodi kako se BiH na taj način našla u društvu s Rusijom i Bjelorusijom. Tamo je McDonald’s zatvorio restorane u znak solidarnosti s Ukrajinom, a u BiH “zbog kriminala i javašluka”, naveli su.

I niz drugih medija u BiH objavio je informaciju o zatvaranju McDonald’s restortana u BiH nakon punih 11 godina rada, dok se iz McDonald’s o tome nisu oglašavali. Ni od vlasnika franšize za BiH još uvijek nema službenih informacija o zatvaranju restorana.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
isprekidani oblaci
9.1 ° C
9.4 °
7.1 °
80 %
3.6kmh
75 %
Čet
11 °
Pet
17 °
Sub
19 °
Ned
23 °
Pon
25 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: