2.7 C
Zagreb
Srijeda, 17 travnja, 2024

Odluka o mobilizaciji: Rusi masovno krenuli bježati iz zemlje: Počeo referendum u okupiranim ukrajinskim regijama

Pročitajte još:

Promet u dolasku iz Rusije “pojačan” je na istočnoj granici Finske, rekla je u četvrtak finska pogranična služba i dodala da je stanje pod kontrolom.

Finska pomno prati stanje u susjednoj Rusiji pošto je predsjednik Vladimir Putin naredio mobilizaciju 300.000 pričuvnika, rekao je u srijedu ministar obrane Antti Kaikkonen.

Nakon što je ruski predsjednik Vladimir Putin objavio djelomičnu mobilizaciju ruskog stanovništva, među Rusima je zavladala nervoza. Od jučer je rasprodan rekordan broj avionskih karata iz Moskve prema inozemstvu, a cijene su narasle i do vrtoglavih osam tisuća eura za putovanje u jednom smjeru.

Ruske aviokompanije prestale su prodavati karte muškarcima u dobi od 18 do 65 godina osim ako pokažu dokaz da imaju dozvolu od Ministarstva obrane za putovanje.

U strahu od vojne obaveze, neki su se odlučili i na put automobilom. Zabilježene su i gužve na granicama, posebno na onoj s Kazahstanom, Armenijom i Mongolijom.

Iz finske pogranične službe izvijestili su da je zabilježen pojačan promet na istočnoj granici Finske, prenosi HINA.

Finska pomno prati stanje u susjednoj Rusiji nakon što je predsjednik Vladimir Putin naredio mobilizaciju 300.000 pričuvnika, rekao je u srijedu finski ministar obrane Antti Kaikkonen.

– Broj dolazaka iz Rusije jasno je porastao – rekao je voditelj pogranične službe za međunarodna pitanja Matti Pitkaniitty za Reuters. Dodao je da je stanje pod kontrolom i da su pogranične službe spremne na devet graničnih prijelaza.

U Norveškoj nisu zabilježene promjene u broju dolazaka iz Rusije, rekla je tamošnja policija agenciji Rueters.

Oni koji su imali sreće, ali i novaca, jučer su sletjeli u Beograd te iz zračne luke za N1 BiH poručili:

“Molimo vas, zaustavite Putina”.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
slaba kiša
2.7 ° C
3.3 °
1.8 °
93 %
3.1kmh
100 %
Uto
3 °
Sri
11 °
Čet
13 °
Pet
14 °
Sub
13 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9396
GBP
1,1697
CHF
1,0280
CNY
0,1298
HUF
0,0025
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: