30.1 C
Zagreb
Subota, 27 srpnja, 2024

Putin se sastao s bivšim zapovjednikom Wagnera. “Od sada radi za mene”

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastao se s Andrejom Troševom, bivšim zapovjednikom Wagnerovih plaćenika, kako bi razgovarali o tome kako se dobrovoljne borbene jedinice koriste u ukrajinskom ratu, priopćio je Kremlj u petak.

Pročitajte još:

Sastanak je naglasio pokušaj Kremlja da pokaže da je država sada preuzela kontrolu nad plaćeničkom skupinom nakon neuspjele lipanjske pobune šefa Wagnera Jevgenija Prigožina, koji je poginuo u avionskoj nesreći u kolovozu.

Kremlj je priopćio da se Putin u četvrtak navečer sastao s Troševom, koji je poznat po svom ratnom nadimku “Sedoi” – ili “sijeda kosa”, i zamjenikom ministra obrane Yunus-Bek Yevkurovom, koji je sjedio najbliže Putinu. Obraćajući se Troševu, Putin je rekao da su razgovarali o tome kako “dobrovoljačke postrojbe mogu izvršavati razne borbene zadaće, prije svega, naravno, u zoni specijalne vojne operacije”.

“Vi se sami borite u takvoj jedinici više od godinu dana”, rekao je Putin. “Vi znate što je to, kako se to radi, znate koja su pitanja koja treba unaprijed riješiti kako bi borbeni rad prošao na najbolji i najuspješniji način.” Putin je također rekao da želi govoriti o socijalnoj potpori za one koji su uključeni u borbe.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je novinskoj agenciji RIA da Trošev sada “radi u ministarstvu obrane”.

Visoko odlikovani veteran ruskih ratova u Afganistanu i Čečeniji, Trošev je iz Sankt-Peterburga, Putinovog rodnog grada. Borio se u Afganistanu tijekom desetljeća dugog rata Sovjetskog Saveza. Nakon raspada Sovjetskog Saveza služio je na Sjevernom Kavkazu u ruskoj vojsci, a zatim u SOBR-u, postrojbi specijalnih snaga za brzu reakciju ruskog ministarstva unutarnjih poslova.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

Baby Lasagna poželio sreću Vatrenima u dresu hrvatske nogometne reprezentacije

BABY LASAGNA na Facebooku je poželio sreću Vatrenima, koji danas igraju protiv Španjolske. Glazbenik je pozirao u dresu hrvatske...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
31 ° C
32.6 °
30.8 °
40 %
2.6kmh
0 %
Sub
34 °
Ned
37 °
Pon
30 °
Uto
31 °
Sri
34 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9237
GBP
1,1854
CHF
1,0274
CNY
0,1270
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: