15.1 C
Zagreb
Srijeda, 22 svibnja, 2024

Užas u Njemačkoj: Nožem izbo dvije djevojčice dok su išle u školu: ‘Sve je potpuno nejasno…’

Pročitajte još:

Jedna djevojčica (14) je umrla, a druga (13) je teško ozlijeđena nakon što ih je napao muškarac s nožem dok su išle u školu u južnoj Njemačkoj.

Njemačka policija za napad sumnjiči 27-godišnjeg tražitelja azila iz Eritreje. U priopćenju su naveli da je osumnjičeni muškarac tijekom jučerašnjeg jutra izašao iz skloništa za izbjeglice u selu Illerkirchberg i napao učenice.

Lokalni mediji javljaju da je starija djevojčica kasnije umrla u bolnici, dok trinaestogodišnja djevojčica nije u životnoj opasnosti, te se oporavlja od ozljeda. Policajci su osumnjičenika identificirali tijekom pretrage obližnje zgradu, a kod njega je pronađen i nož za kojeg se pretpostavlja da je korišten u napadu. Privedena su još dvojica muškaraca, piše BBC.

Glavni osumnjičeni trenutno se nalazi pod policijskim nadzorom u bolnici gdje se liječi od neutvrđene ozljede.

Policija je u priopćenju pozvala javnost da ne koristi incident za poticanje sumnji prema strancima ili tražiteljima azila. “Sve što je povezano s ovim zasad je potpuno nejasno”, rekao je novinarima glasnogovornik policije Wolfgang Juergens.

Illerkirchberg je gradić s manje od 5000 stanovnika prema popisu iz 2015. godine. Gradonačelnik Markus Haeussler rekao je da su svi u gradu u šoku.

Njemačka ministrica unutarnjih poslova Nancy Faeser rekla je da su je “užasne vijesti” potresle.

“Žalim za ubijenom djevojkom i iskreno se nadam da će se ozlijeđena djevojka oporaviti… Policija intenzivno istražuje pozadinu slučaja”, napisala je na Twitteru.

Array
- Reklama-

Najnovije vijesti:

U 115. godini preminuo najstariji čovjek na svijetu

Venezuelanac Juan Vicente Perez Mora, najstariji čovjek na svijetu prema Guinnessovoj knjizi rekorda, preminuo je u dobi od 115...

Vrijeme:

Zagreb
vedro
14.7 ° C
16.1 °
12.8 °
87 %
0.5kmh
0 %
Sri
23 °
Čet
24 °
Pet
26 °
Sub
26 °
Ned
21 °

Tečajna lista:

EUR - Zemlje članice euro
USD
0,9268
GBP
1,1629
CHF
1,0228
CNY
0,1281
HUF
0,0026
- Reklama-

Pročitajte još:

Popularno: